Zelf vanillesuiker maken

Enkele dagen geleden heb ik op mijn blog een recept gedeeld voor panna cotta met geroosterde vijgen. Super lekker, als het nog eens wil bekijken, kan je het hier vinden. Voor dat recept had je een deel van een vanillestokje nodig. Hopelijk heb je de rest van dat vanillestokje nog bijgehouden, want daar kan je dus perfect zelf heel lekkere vanillesuiker mee maken.

 

Doe ongeveer 200 gram fijne kristalsuiker in een afsluitbaar potje en doe er het vanillestokje bij. Als er nog zaadjes in het stokje zitten, schraap je die eruit en je mengt ze goed onder de suiker. Sluit nu het potje goed af en zet het weg in de kast totdat je nog eens vanillesuiker nodig hebt. Het aroma zal het beste zijn als je suiker ongeveer 2 weken heeft kunnen rusten in het potje. Als je het potje daarna goed afgesloten laat blijft het aroma bewaard.

 

Je kan de suiker aanvullen en als je opnieuw een vanillestokje gebruikt voor een bepaald recept kan je weer de resten daarvan in je potje doen. Zo vul je steeds je voorraad aan. Op die manier heb ik echt al jaren vanillesuiker bij de hand. Super gemakkelijk!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept