Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zelf vanillesuiker maken

Enkele dagen geleden heb ik op mijn blog een recept gedeeld voor panna cotta met geroosterde vijgen. Super lekker, als het nog eens wil bekijken, kan je het hier vinden. Voor dat recept had je een deel van een vanillestokje nodig. Hopelijk heb je de rest van dat vanillestokje nog bijgehouden, want daar kan je dus perfect zelf heel lekkere vanillesuiker mee maken.

 

Doe ongeveer 200 gram fijne kristalsuiker in een afsluitbaar potje en doe er het vanillestokje bij. Als er nog zaadjes in het stokje zitten, schraap je die eruit en je mengt ze goed onder de suiker. Sluit nu het potje goed af en zet het weg in de kast totdat je nog eens vanillesuiker nodig hebt. Het aroma zal het beste zijn als je suiker ongeveer 2 weken heeft kunnen rusten in het potje. Als je het potje daarna goed afgesloten laat blijft het aroma bewaard.

 

Je kan de suiker aanvullen en als je opnieuw een vanillestokje gebruikt voor een bepaald recept kan je weer de resten daarvan in je potje doen. Zo vul je steeds je voorraad aan. Op die manier heb ik echt al jaren vanillesuiker bij de hand. Super gemakkelijk!

 

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen