Zelf pecannoten roosteren

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Pecannoten zijn het lekkerst als ze geroosterd zijn. Ze zijn dan intenser van smaak en ze worden ook licht krokant. Heel lekker dus om ze zo te gebruiken in een dessert, zoals bijvoorbeeld dit cheese cake dessert met pecannoten en zoute karamel. Je kan pecannoten perfect zelf roosteren, buiten een oven met een bakplaat heb je niets nodig! Bovendien is het ook gewoon leuk om te doen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • pecannoten
  • bakblik of bakplaat

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Gebruik een bakblik met anti-aanbaklaag of een bakplaat bedekt met bakpapier.
  3. Spreid de pecannoten uit in het bakblik of op de bakplaat zodat ze elkaar niet raken. Als je veel noten wil roosteren dan doe je dat best in meerdere keren.
  4. Rooster de noten gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Meng ze na 5 minuten even door elkaar en houd ze de laatste minuut van de baktijd goed in het oog zodat je ze niet net laat verbranden.

Tip

Je kan de geroosterde pecannoten ook als snack eten, eventueel kan je ze licht zouten.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept