Pecannoten zijn het lekkerst als ze geroosterd zijn. Ze zijn dan intenser van smaak en ze worden ook licht krokant. Heel lekker dus om ze zo te gebruiken in een dessert, zoals bijvoorbeeld dit cheese cake dessert met pecannoten en zoute karamel. Je kan pecannoten perfect zelf roosteren, buiten een oven met een bakplaat heb je niets nodig! Bovendien is het ook gewoon leuk om te doen!
Zelf pecannoten roosteren
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- pecannoten
- bakblik of bakplaat
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Gebruik een bakblik met anti-aanbaklaag of een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Spreid de pecannoten uit in het bakblik of op de bakplaat zodat ze elkaar niet raken. Als je veel noten wil roosteren dan doe je dat best in meerdere keren.
- Rooster de noten gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Meng ze na 5 minuten even door elkaar en houd ze de laatste minuut van de baktijd goed in het oog zodat je ze niet net laat verbranden.
Tip
Je kan de geroosterde pecannoten ook als snack eten, eventueel kan je ze licht zouten.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen