Toast champignon

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze klassieker van formaat zet je snel en eenvoudig op tafel. Een smaakvolle en gezonde lunch, met één van de seizoensgroenten van het moment, de champignon. Ik heb vandaag bruine Parijse champignons gebruikt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 dikke boterhammen (bvb toastbrood)
  • 600 g bruine Parijse champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 el balsamico
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in niet te fijne stukken. Snijd de sjalot zo fijn mogelijk en pers het teentje look uit.
  2. Verhit een klontje boter in een ruime braadpan en bak er de champignons in op een hoog vuur. Zet dan het vuur wat lager en voeg de gesnipperde sjalot en de geperste look toe. Voeg eventueel nog een extra klontje boter toe. (Als je de sjalot en de look al van het begin zou toevoegen, verbranden ze te gemakkelijk).
  3. Voeg een eetlepel balsamico toe, meng alles goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  4. Rooster de boterhammen en beleg ze royaal met de gebakken champignons.

Tip

In plaats van balsamico kan je eventueel ook een beetje citroensap gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten