Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Cheesecake dessert met pecannoten en zoute karamel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit heerlijk dessert wordt gemaakt met een vleugje zoute karamel, en is daarom een echte guilty pleasure. Het is niet moeilijk te maken en je hebt het op ongeveer 20 minuten klaar. Het ziet er heel feestelijk uit en het smaakt ook zo, misschien een kandidaat voor de komende Kerstperiode?

 

Het recept komt uit de meest recente uitgave van het magazine “Foodies”, waarin een aantal recepten gewijd zijn aan zoute karamel.

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml room
  • 3 el poedersuiker
  • 8 haverkoekjes (grof verkruimeld)
  • 50 g pecannoten (geroosterd en fijngehakt)
  • 4 el  zoute karamel 
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 el gesmolten boter

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng de verkruimelde koekjes met 30 g fijngehakte pecannoten en roer er de boter doorheen.
  2. Klop in een andere kom de mascarpone, de room, de poedersuiker, het citroensap en de rasp van de citroenschil. Roer er daarna kort de zoute karamel doorheen zodat er een marmerpatroon ontstaat.
  3. Verdeel het koekjesmengsel en het roommengsel in laagjes over 4 glaasjes. Sluit af met een laagje room en bestrooi als afwerking met de rest van de fijngehakte pecannoten.

Tip

Dit feestelijk dessertje kan je zeker opdienen met Kerst of tijdens de nieuwjaarsdagen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen