Franse uiensoep

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze uiensoep met heerlijke gegratineerde sneetjes brood is hartverwarmend voor tijdens een grijze druilerige dag zoals we er de laatste weken al veel gezien hebben.

 

Het belangrijkste zijn die heerlijke broodjes met gegratineerde kaas, of ben ik de enige die dat zo vindt?

Deze broodjes met kaas waren in ieder geval echt maar dan ook écht heerlijk, al zeg ik het zelf, haha! Onder de kaas had ik een beetje aangestoofde sjalot met look verstopt, yummie zeg..

 

Lekker als lunch of tussendoortje, je kan er daarna weer tegenaan!

Ingrediënten

  • 6 middelgrote uien
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 ciabatta brood
  • 50 g geraspte emmentaler kaas
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 4 blaadjes laurier
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Schil de uien, snijd ze doormidden en snijd ze daarna in fijne halve maantjes. Gebruik een scherp mes en snijd de uien zo fijn mogelijk.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime kookpan en stoof er de uien in. Stoof ze totdat ze heerlijk zacht worden maar laat ze niet kleuren, je krijgt zo een uiensoep die licht van kleur is.
  3. Voeg de kippenbouillon toe. Bind de tijm, peterselie en laurier samen, leg dit kruidentuiltje in de soep en laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Snijd terwijl de soep staat te pruttelen de sjalot heel fijn, en stoof ze aan in een apart pannetje in een beetje boter. Pers er het teentje look bij uit en kruid met een beetje peper en zout.
  5. Snijd de ciabatta in dikke sneden, beleg ze met het gestoofde mengsel van de sjalot en de look en strooi er wat gemalen kaas over. Zet de belegde sneden ciabatta enkele minuten onder de grill van de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  6. Verwijder op het einde van de kooktijd van de soep het kruidentuiltje en breng de soep op smaak met peper en zout. Je hoeft de soep niet te mixen, ze wordt zo geserveerd.
  7. Serveer de soep met de gegratineerde sneetjes ciabatta.

Tip

Als je houdt van een soep met een iets donkerdere kleur, kan je de uien bij het aanstoven in de boter langer laten stoven totdat ze lichtbruin kleuren.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten