Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zalmcurry met gele rijst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze zalmfilet in curry is een eenpansgerecht (hé… minder afwas) boordevol smaak en kleur. Lekker en indrukwekkend is hij sowieso, maar hij is dan ook nog eens klaar in ongeveer een half uur, dus een perfect doordeweeks gerecht als je wil scoren thuis. Maar ook fancy genoeg om te maken als er vrienden komen eten, met deze zalm kan je alle kanten uit!

 

Ik ontwikkelde dit recept in samenwerking met KoRo, de winkel voor jouw boodschappen in grootverpakking (adv).

 

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet zonder huid
  • 400 ml bio kokosmelk van KoRo
  • 240 g bio basmati rijst van KoRo
  • 240 g bio kikkererwten (blik) van KoRo
  • 150 ml bio groentenbouillon van KoRo
  • 200 g verse spinazie
  • 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes look, geperst
  • 50 g gember, geraspt
  • 2 el gele curry pasta van KoRo
  • 2 kl kurkuma
  • sap van een halve limoen
  • handvol cashewnoten van KoRo
  • 2 el bio kokosrasp van KoRo
  • scheutje arachideolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Dep de zalmfilets droog en kruid ze met vers gemalen peper en zout.
  2. Verwarm een scheutje arachideolie in een pot op middelhoog vuur en fruit er de gesnipperde sjalot in aan. Voeg de kurkuma toe en laat even mee fruiten. Voeg de rijst toe, roer door en voeg dan 500 ml water toe. Laat de rijst onder deksel garen gedurende ongeveer 12 minuten. Kruid met peper en zout. 
  3. Verwarm een ruime braadpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten gedurende 1 à 2 minuten. Voeg dan de kokosrasp toe en laat deze even mee roosteren totdat de mengeling goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart. 
  4. Verwarm een scheutje arachideolie in dezelfde braadpan en bak de zalmfilets aan elke zijde ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Haal de zalmfilets dan uit de pan en houd ze opzij.
  5. Verlaag de temperatuur van de pan een beetje en voeg de gesnipperde sjalot, de geperste look en de geraspte gember toe. Roer ze door elkaar en laat ze samen even bakken. Voeg na ongeveer 3 minuten de tomatenblokjes toe en laat ze even mee bakken. Roer er tenslotte de gele curry pasta doorheen, meng goed door elkaar en laat opnieuw heel even bakken.
  6. Voeg de bouillon toe en roer alles goed los zodat je een dikke gelijkmatige saus krijgt. Voeg dan de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de kikkererwten en de spinazie toe en laat even verder zachtjes koken totdat de spinazie geslonken is. Proef de saus, en werk ze af met vers gemalen peper, zout en het limoensap.
  7. Leg de stukken zalmfilet terug in de saus en laat ze hierin gedurende een aantal minuten zachtjes opwarmen.
  8. Dien de zalm in de curry op met de gele rijst en werk af met de topping van cashew en kokosrasp. 

Tip

Een heerlijk en fancy gerecht dat toch niet moeilijk te maken is.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen