Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Galette met appel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze galette met appel is een perfecte taart om te bakken. Typisch voor de galette is dat de vorm wat rustiek aandoet en dat de randen van het taartje over de vulling worden geplooid. Je kan de galette heel veelzijdig vullen, ik heb vandaag appel gebruikt.

 

Een andere variant op de galette vind je hier: galette met vijgen.

Ingrediënten

  • 2 grote appelen (type jonagold)
  • 185 g bloem
  • 85 koude boter in blokjes
  • 60 ml ijskoud water
  • 2 el suiker
  • snuifje zout
  • 2 el amandelmeel
  • 1 geklutst ei
  • 2 el rietsuiker
  • 40 g lichtbruine suiker
  • 1 kl kaneel

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met de suiker en het zout. Doe de koude blokjes boter erbij en wrijf het mengsel tussen je vingers totdat het een grove korrelige structuur heeft. Voeg geleidelijk ijskoud water toe en kneed zo kort mogelijk tot een homogeen deeg.
  2. Verpak het deeg in folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Verwijder het klokhuis van de appelen en snijd ze in partjes. Meng de partjes appel in een kom met de lichtbruine suiker en de kaneel.
  5. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm. Leg het deeg op het bakpapier op de bakplaat.
  6. Schep het amandelmeel en de partjes appel in het midden van het deeg. Laat ongeveer 3 cm vrij aan de randen en vouw die om, over de appel heen. Bestrijk de rand van het taartje met geklutst ei en strooi er de rietsuiker over. Zet de taart nog 30 minuten koel weg.
  7. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de korst goudbruin is. 
  8. Laat een kwartiertje afkoelen op een rooster. 

Tip

Lekker met een beetje verse slagroom erbij.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen