Search
Close this search box.

Mexicaanse tortillaschotel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een zomers feestje, deze Mexicaanse tortillaschotel! De tortilla’s worden gevuld met een saus op basis van pittig gekruid gehakt en bonen. Dan komt het echt leuke deel: snijd de gevulde tortilla’s in stukken en zet die stukken rechtop naast elkaar in een ovenschaal. Rasp er wat cheddar over en bak alles af in de oven. Serveer met enkele kleurrijke toppings en je hebt een Mexicaans feestje aan tafel!

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Koken met DeMorgen.

Ben je benieuwd om te zien hoe ik deze schotel precies heb klaargemaakt, bekijk dan zeker de reel op Instagram!

Ingrediënten

  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 500 g rundergehakt
  • 1 el tex mex kruiden
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 ml runderbouillon
  • 200 g tomatenpassata
  • 400 g witte bonen (blik, uitgelekt en gespoeld)
  • 140 g maïs (blik, uitgelekt en gepoeld)
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 6 grote tortilla’s
  • 100 g cheddar, geraspt
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Fruit de rode ui aan in een ruime pan met een scheutje olijfolie. Voeg het rundergehakt toe aan de pan, kruid het met de tex mex kruiden en bak het rul en goudbruin.
  2. Voeg de tomatenpuree toe, meng alles goed door elkaar en giet dan de runderbouillon en de tomatenpassata bij in de pan. Roer alles goed door elkaar en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Meng dan de witte bonen en de maïs onder de saus samen met de tomatenblokjes, en laat alles nog enkele minuten verwarmen. Proef en kruid indien nodig bij met wat peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  5. Beleg een tortilla’s met enkele scheppen van de saus, rol hem op en snijd hem in 4 stukken. Herhaal met alle tortilla’s.
  6. Schik de stukken tortilla naast elkaar rechtopstaand in een ovenschaal. Als je nog vulling over hebt, verdeel je die tussen de stukken tortilla.
  7. Bestrooi met de geraspte cheddar en plaats ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Dien onmiddellijk op.

Tip

Lekker met extra toppings erbij: bijvoorbeeld guacamole, zure room en gesneden kerstomaatjes.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen