Wortelsoep met chorizoballetjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Soep met balletjes is waarschijnlijk bij veel mensen favoriet! Om eens een variatie te hebben op de klassieke tomatensoep met balletjes (ook heel lekker trouwens) heb ik een wortelsoep gemaakt.

 

Wortelsoep is van zichzelf eerder mild van smaak. Ik heb er extra veel smaak in gestopt joepie! Eén manier om de soep lekker op smaak te brengen is door balletjes te gebruiken met een vleugje chorizo, naar het recept voor de chorizoballetjes dat ik recent heb gedeeld. Deze soepballetjes heb ik voor de gelegenheid niet gepocheerd, maar gebakken.

Ingrediënten

  • 8 grote wortelen
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes look
  • 1,2 l kippenbouillon
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes peterselie
  • enkele blaadjes laurier
  • 150 g gemengd gehakt
  • 50 g chorizo
  • 1 el paneermeel
  • enkele takjes oregano
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Pel de uien en snijd ze in de helft, snijd daarna de halve uien in halve ringen. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Pel ook de teentje look en snijd ze in de helft.
  2. Neem een ruime soeppan en smelt er op middelhoog vuur een klontje boter in. Voeg de uien toe en laat ze rustig bakken (roer af en toe) totdat ze lichtbruin zijn. Neem hier zo’n 10 tot 15 minuten de tijd voor. Door nu wat geduld te oefenen, heb je straks extra smaak in je wortelsoep.
  3. Voeg de gesneden wortelen en de teentjes look ook toe aan de uien en laat ze enkele minuten meebakken. Voeg indien nodig een beetje extra vetstof toe.
  4. Bind de tijm, peterselie en laurier samen tot een kruidentuiltje.
  5. Voeg de kippenbouillon toe aan de soeppan en leg er het kruidentuiltje bij in. Laat de soep onder deksel zachtjes koken gedurende ongeveer 40 minuten, of totdat de wortelen goed zacht zijn.
  6. Bereid de chorizoballetjes: Snijd de chorizo in zo fijn mogelijke stukjes. Dat doe je best met een voldoende groot en scherp mes. Snijd de blaadjes oregano in fijne snippers. Meng de fijn gesneden chorizo met het gehakt. Meng er ook het paneermeel en de oregano onder. Houd een klein beetje gesnipperde oregano apart voor de afwerking van de borden straks. Rol kleine balletjes van het gehakt-chorizomengsel en bak ze rondom goudbruin in een ruime braadpan met een klontje boter.
  7. Als de soep lang genoeg gekookt heeft haal je het kruidentuiltje eruit en mix je de soep. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
  8. Voeg de chorizoballetjes toe en werk elk bord af met een beetje extra versnipperde oregano.

Tip

Een heerlijk hartverwarmend soepje voor in de winter!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten