Panna cotta met mango

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Panna cotta is een Italiaans dessert, het betekent letterlijk “gekookte room”. Het is inderdaad een lekker dessert op basis van room, volle melk, een beetje suiker en gelatine. Het is niet moeilijk te maken, het vraagt alleen wat wachttijd in de koelkast, zodat de gelatine zijn werk kan doen en het dessertje mooi kan opstijven.

 

Ik heb de panna cotta afgewerkt met pure mango-puree, voor een verfijnde en frisse smaak. Ik heb de mango-puree zuiver gebruikt en niet extra gezoet, in combinatie met de panna cotta is dat niet nodig. Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 200 ml volle room
  • 300 ml volle melk
  • 6 g gelatineblaadjes
  • 30 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 rijpe mango

Zo maak je het

  1. Maak de panna cotta op voorhand, want die moet ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. Panna cotta is erg makkelijk te maken en de voorbereiding vraagt maar een minuut of 10, je moet dus enkel rekening houden met de wachttijd in de koelkast.
  2. Week de gelatine in wat koud water.
  3. Doe de room en de melk in een kookpotje en voeg er de 30 gram suiker bij. Open het vanillestokje en schraap de helft van de zaadjes bij in het room-melk-mengsel.
  4. Breng het mengsel aan de kook maar laat het niet doorkoken. Zo gauw het even heeft gekookt haal je het potje van het vuur en voeg je er de geweekte en uitgelekte gelatine aan toe. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel wat afkoelen (roer er regelmatig nog even in).
  5. Na ongeveer 10 à 15 minuten afkoelen (vergeet niet regelmatig te roeren!) giet je het mengsel in 4 kleine kommetjes of potjes. Zet deze in de koelkast voor minstens 4 uur.
  6. Schil de mango en snijd hem in stukken. Doe de stukken mango in een smalle hoge beker en mix ze met de stafmixer tot een puree.
  7. Versier elk glaasje panna cotta met een laagje mango-puree.

Tip

Dit is een dessert dat je perfect op voorhand kan klaarmaken, handig voor een feestelijke gelegenheid!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten