Panna cotta met mango

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Panna cotta is een Italiaans dessert, het betekent letterlijk “gekookte room”. Het is inderdaad een lekker dessert op basis van room, volle melk, een beetje suiker en gelatine. Het is niet moeilijk te maken, het vraagt alleen wat wachttijd in de koelkast, zodat de gelatine zijn werk kan doen en het dessertje mooi kan opstijven.

 

Ik heb de panna cotta afgewerkt met pure mango-puree, voor een verfijnde en frisse smaak. Ik heb de mango-puree zuiver gebruikt en niet extra gezoet, in combinatie met de panna cotta is dat niet nodig. Smakelijk!

Ingrediënten

 • 200 ml volle room
 • 300 ml volle melk
 • 6 g gelatineblaadjes
 • 30 g kristalsuiker
 • 1 vanillestokje
 • 1 rijpe mango

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Maak de panna cotta op voorhand, want die moet ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. Panna cotta is erg makkelijk te maken en de voorbereiding vraagt maar een minuut of 10, je moet dus enkel rekening houden met de wachttijd in de koelkast.
 2. Week de gelatine in wat koud water.
 3. Doe de room en de melk in een kookpotje en voeg er de 30 gram suiker bij. Open het vanillestokje en schraap de helft van de zaadjes bij in het room-melk-mengsel.
 4. Breng het mengsel aan de kook maar laat het niet doorkoken. Zo gauw het even heeft gekookt haal je het potje van het vuur en voeg je er de geweekte en uitgelekte gelatine aan toe. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel wat afkoelen (roer er regelmatig nog even in).
 5. Na ongeveer 10 à 15 minuten afkoelen (vergeet niet regelmatig te roeren!) giet je het mengsel in 4 kleine kommetjes of potjes. Zet deze in de koelkast voor minstens 4 uur.
 6. Schil de mango en snijd hem in stukken. Doe de stukken mango in een smalle hoge beker en mix ze met de stafmixer tot een puree.
 7. Versier elk glaasje panna cotta met een laagje mango-puree.

Tip

Dit is een dessert dat je perfect op voorhand kan klaarmaken, handig voor een feestelijke gelegenheid!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen