Deze lekkere en pittige chorizoballetjes maak je van een mengeling van gehakt met wat chorizo. Je kan ze perfect koud serveren met een prikkertje als borrelhapje. Ze zijn ook heerlijk als je ze warm gebruikt, bijvoorbeeld als een pittigere versie van balletjes in de soep.
Chorizoballetjes
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 450 g gemengd gehakt
- 150 g chorizo (milde variant)
- 3 el paneermeel
- enkele takjes oregano
- klontje boter
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Snijd de chorizo in zo fijn mogelijke stukjes. Dat doe je best met een voldoende groot en scherp mes.
- Snij de blaadjes oregano in fijne snippers.
- Meng de fijn gesneden chorizo met het gehakt. Meng er ook het paneermeel en de oregano onder.
- Rol kleine balletjes van het gehakt-chorizomengsel en bak ze rondom goudbruin in een ruime braadpan met een klontje boter.
- Serveer ze koud als hapje of gebruik ze als pittige soepballetjes!
Tip
Je kan ook een pittigere chorizo gebruiken om te mengen met het gehakt, de chorizoballetjes worden dan vanzelf iets pittiger. Om ze kidsproof te houden heb ik gekozen voor een milde chorizo.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen