Chorizoballetjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze lekkere en pittige chorizoballetjes maak je van een mengeling van gehakt met wat chorizo. Je kan ze perfect koud serveren met een prikkertje als borrelhapje. Ze zijn ook heerlijk als je ze warm gebruikt, bijvoorbeeld als een pittigere versie van balletjes in de soep.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 450 g gemengd gehakt
  • 150 g chorizo (milde variant)
  • 3 el paneermeel
  • enkele takjes oregano
  • klontje boter

Zo maak je het

  1. Snijd de chorizo in zo fijn mogelijke stukjes. Dat doe je best met een voldoende groot en scherp mes.
  2. Snij de blaadjes oregano in fijne snippers.
  3. Meng de fijn gesneden chorizo met het gehakt. Meng er ook het paneermeel en de oregano onder.
  4. Rol kleine balletjes van het gehakt-chorizomengsel en bak ze rondom goudbruin in een ruime braadpan met een klontje boter.
  5. Serveer ze koud als hapje of gebruik ze als pittige soepballetjes!

Tip

Je kan ook een pittigere chorizo gebruiken om te mengen met het gehakt, de chorizoballetjes worden dan vanzelf iets pittiger. Om ze kidsproof te houden heb ik gekozen voor een milde chorizo.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten