Meestal hebben wij in de week wel af en toe wat brood over, wat perfect is om op zaterdagmorgen verloren brood mee te maken. Verloren brood is immers altijd een goede start van het weekend. Ik heb het verloren brood hier klaargemaakt met verse chocoladesaus. Een ontbijtje met een hoog comfort food gehalte!
Verloren brood de luxe
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 8 sneden brood (dagje oud)
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 10 g vanillesuiker
- 100 g pure chocolade
- poedersuiker
- klontje boter
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Maak eerst de chocoladesaus. Verwarm 50 ml melk in een klein potje op een zacht vuur en breek er de chocolade in stukken in. De chocolade zal langzaam beginnen smelten. Roer goed met een garde totdat je een mooi gladde saus hebt. Voeg dan een klein klontje boter toe aan de saus, en roer nog even goed door. Je saus zal nu mooi blinken.
- Breek de eieren in een schaal en meng ze met 150 ml melk. Voeg de vanillesuiker toe en meng alles goed door elkaar.
- Verhit een ruime pan en smelt er het klontje boter in.
- Ontkorst de sneden brood, dompel ze kort in het mengsel van de eieren en de melk en bak ze aan beide kanten goudbruin in de pan.
- Serveer het verloren brood met de chocoladesaus en bestrooi met de poedersuiker. Dien onmiddellijk op.
Tip
Zelf chocoladesaus maken is een fluitje van een cent en heb je echt heel vlug gedaan. Je kan deze saus ook gebruiken bij vanille-ijs voor een lekkere homemade dame blanche.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen