Verloren brood de luxe

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Meestal hebben wij in de week wel af en toe wat brood over, wat perfect is om op zaterdagmorgen verloren brood mee te maken. Verloren brood is immers altijd een goede start van het weekend. Ik heb het verloren brood hier klaargemaakt met verse chocoladesaus. Een ontbijtje met een hoog comfort food gehalte!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 sneden brood (dagje oud)
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 10 g  vanillesuiker
  • 100 g pure chocolade
  • poedersuiker
  • klontje boter

Zo maak je het

  1. Maak eerst de chocoladesaus. Verwarm 50 ml melk in een klein potje op een zacht vuur en breek er de chocolade in stukken in. De chocolade zal langzaam beginnen smelten. Roer goed met een garde totdat je een mooi gladde saus hebt. Voeg dan een klein klontje boter toe aan de saus, en roer nog even goed door. Je saus zal nu mooi blinken.
  2. Breek de eieren in een schaal en meng ze met 150 ml melk. Voeg de vanillesuiker toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Verhit een ruime pan en smelt er het klontje boter in.
  4. Ontkorst de sneden brood, dompel ze kort in het mengsel van de eieren en de melk en bak ze aan beide kanten goudbruin in de pan.
  5. Serveer het verloren brood met de chocoladesaus en bestrooi met de poedersuiker. Dien onmiddellijk op.

Tip

Zelf chocoladesaus maken is een fluitje van een cent en heb je echt heel vlug gedaan. Je kan deze saus ook gebruiken bij vanille-ijs voor een lekkere homemade dame blanche.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten