Vegetarische salade met avocado

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze salade ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook erg lekker en bovendien gezond. Je kan hem eten als lunch, of als je een kleinere portie maakt kan hij ook dienen als een fris voorgerechtje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado’s
  • een komkommer
  • 8 radijzen
  • 100 g veldsla
  • een handvol rucola
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el limoensap
  • 1 kl (graan)mosterd
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Plet 1 avocado met een vork, en voeg er de olijfolie, het limoensap en de mosterd aan toe. Kruid naar smaak met zout en peper. Je hebt nu gezonde avocadomayonaise gemaakt. Als je nog een andere manier wilt lezen om avocadomayonaise te maken, kijk dan even hier in dit recept!
  2. Snij de overige 2 avocado’s in blokjes.
  3. Was de veldsla en de rucola en dep ze droog.
  4. Was de komkommer, snijd hem in de lengte in 2, haal de zaadjes eruit en snijd de beide helften in kleine blokjes.
  5. Was de radijzen en snijd ze in fijne plakjes.
  6. Meng in een slakom de blokjes avocado met de veldsla, de rucola, de blokjes komkommer en de plakjes radijs.
  7. Serveer met de avocadomayonaise.

Tip

Je kan eventueel nog kerstomaatjes toevoegen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten