Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verrukkelijke salade caprese net iets anders

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een salade caprese wordt meestal opgediend met mooie plakjes gesneden tomaat die dan keurig in een cirkel liggen met even grote schijfjes mozzarella ertussen. Er wordt vaak wat olijfolie over gesprenkeld en hier en daar ligt er nog een blaadje basilicum bij. Erg lekker!

Ik heb al meer dan 20 jaar een Italiaans kookboek “Marcella Cucina”, zo’n echt ouderwets kookboek met geen enkele prent of foto maar met de beste recepten! Daar staat een variant in op de salade caprese die zo lekker is dat je er duimen en vinger van zou gaan aflikken. Ik heb nog twee kleine aanpassingen gedaan aan het recept en op die manier heb ik de salade caprese echt het allerliefst.

Ingredi├źnten

 • 300 g buffelmozzarella
 • 400 g zoete rijpe kerstomaten
 • 15 blaadjes basilicum
 • 3 el olijfolie
 • 1 el balsamico
 • vers gemalen zwarte peper
 • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Was de kerstomaten en snijd ze doormidden.
 2. Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1 cm.
 3. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
 4. Leg de stukjes tomaat, de mozzarella en de basilicum in een slakom en schep ze om.
 5. Voeg een snuifje zout, vers gemalen zwarte peper en de balsamico toe en schep alles goed om. Voeg dan de olijfolie toe en schep een laatste keer om.
 6. Laat een kwartier rusten en serveer met een knapperig stukje brood.
 7. Je zal merken dat bij het omscheppen de sappen van de mozzarella zich mengen met de sappen van de tomaatjes. Dit sap samen met de balsamico en de olie vormt een verrukkelijk sausje dat je bij het eten kan opdeppen met een lekker stukje brood.

Tip

Om deze variant van de salade caprese te maken gebruik je echt best buffelmozzarella. De mozzarella van koemelk is minder zacht en sappig, en het zijn net de sappen die dit slaatje zo onweerstaanbaar maken!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen