2 keer avocadomayo

Beoordeling door het gezin

Je vindt hier twee manieren om avocadomayonaise te maken. Avocadomayonaise heeft een mooie frisse kleur en een zachte smaak. De tweede versie die ik hier zal beschrijven bevat eigenlijk helemaal geen mayonaise ­čÖé en kan je ook gebruiken als dipsausje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingredi├źnten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 ml mayonaise
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 koffielepel graanmosterd
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. De avocado’s die je gebruikt moeten goed rijp zijn. Voor dit recept moeten ze geprakt worden met een vork, dat gaat enkel als ze echt rijp zijn.
  2. Voor de eerste manier om avocadomayonaise te maken prak je 1 avocado met een vork. Voeg nu 100 ml mayonaise toe (als je zelfgemaakte mayonaise wil gebruiken vind je hier een fijn recept: zelf mayonaise maken). Kruid naar smaak nog een beetje bij met peper en zout.
  3. Er is nog een tweede manier om avocadomayonaise te maken. Deze bevat eigenlijk geen mayonaise :-). Deze vorm van avocadomayonaise is volledig plantaardig, bevat minder vet dan de vorige versie en heeft een mooie helder groene kleur. Je prakt 1 avocado met een vork, en je voegt de olijfolie, het limoensap en de mosterd toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

Tip

Avocadomayonaise verbruik je best onmiddellijk, hij verkleurt snel als je hem zou willen bewaren, zelfs in de koelkast..
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we┬ámet vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept