Search
Close this search box.

2 keer avocadomayo

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Je vindt hier twee manieren om avocadomayonaise te maken. Avocadomayonaise heeft een mooie frisse kleur en een zachte smaak. De tweede versie die ik hier zal beschrijven bevat eigenlijk helemaal geen mayonaise 🙂 en kan je ook gebruiken als dipsausje.

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 ml mayonaise
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 koffielepel graanmosterd
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. De avocado’s die je gebruikt moeten goed rijp zijn. Voor dit recept moeten ze geprakt worden met een vork, dat gaat enkel als ze echt rijp zijn.
  2. Voor de eerste manier om avocadomayonaise te maken prak je 1 avocado met een vork. Voeg nu 100 ml mayonaise toe (als je zelfgemaakte mayonaise wil gebruiken vind je hier een fijn recept: zelf mayonaise maken). Kruid naar smaak nog een beetje bij met peper en zout.
  3. Er is nog een tweede manier om avocadomayonaise te maken. Deze bevat eigenlijk geen mayonaise :-). Deze vorm van avocadomayonaise is volledig plantaardig, bevat minder vet dan de vorige versie en heeft een mooie helder groene kleur. Je prakt 1 avocado met een vork, en je voegt de olijfolie, het limoensap en de mosterd toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

Tip

Avocadomayonaise verbruik je best onmiddellijk, hij verkleurt snel als je hem zou willen bewaren, zelfs in de koelkast..

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen