Search
Close this search box.

Homemade blini’s met mango

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Blini’s zijn kleine dikke pannenkoekjes waarbij boekweitmeel gebruikt wordt. Een verrassend lekkere combinatie, deze blini’s met zachte zoete mango en gedroogde krokante parmaham. Je kan ze eten als lunch, of je zou ze zelfs kunnen maken als een niet te zoet dessert.

Ingrediënten

 • 85 g boekweitmeel
 • 85 bloem
 • 2,5 dl lauwe melk
 • 10 g verse gist
 • 2 eieren
 • arachideolie
 • snuifje zout
 • 2 rijpe mango’s
 • 8 sneetjes parmaham

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Los de 10 g verse gist op in de lauwe melk.
 2. Breek de eieren en doe de eigelen in een kom. Bewaar de eiwitten apart in de koelkast, die heb je straks verder nodig.
 3. Voeg in de kom bij de eigelen het boekweitmeel toe, de bloem, en de melk waarin de gist is opgelost. Roer alles even goed door elkaar. Bedek de kom nu met een theedoek en laat het deeg een half uur rusten en rijzen op een warme plek.
 4. Ondertussen kan je de parmaham drogen: leg de sneetjes parmaham op bakpapier op een bakplaat in de oven bij 120° gedurende ongeveer 20 min of totdat de parmaham goed gedroogd is en krokant.
 5. Schil de mango’s en snijd zoveel mogelijk vruchtvlees van de pit. Mix het vruchtvlees kort fijn met een staafmixer.
 6. Voor de afwerking van het deeg van de blini’s klop je na een half uur de eiwitten die je apart had gehouden schuimig en spatel je de schuimige massa voorzichtig onder de rest van het deeg.
 7. De blini’s worden gebakken in een hete pan met een flinke hoeveelheid arachideolie. Verwarm de pan en de arachideolie voor, en leg per blini die je gaat bakken een hoopje deeg van ongeveer een halve eetlepel in de pan. Een blini is niet groot, als maatstaf kan je onthouen dat hij ongeveer in 1 hap in je mond moet kunnen. De hoopjes deeg leg je best een beetje uit elkaar zodat ze elkaar niet raken. Als je luchtbelletjes aan de bovenkant ziet verschijnen draai je de blini om, dit gaat erg snel.
 8. Als de eerste lading gebakken is maak je in de pan nieuwe hoopjes deeg totdat alle blini’s gebakken zijn. Voeg eventueel wat arachideolie toe indien nodig. Met de hoeveelheid deeg in dit recept kan je ongeveer 50 stuks maken.
 9. Dien de blini’s op met de gemixte mango en de gedroogde parmaham.

Tip

Je kan aan de gemixte mango naar smaak een beetje half opgeklopte room toevoegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen