Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Triple chocolate chip cookies

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze chocolate chip cookies zijn lekker knapperig van buiten en nog een beetje chewy binnenin, precies zoals ze horen te zijn. Ik gebruikte 3 soorten chocolade – het werden triple chocolate chip cookies! De hoeveelheden in het recept zijn voldoende voor 8 cookies (ze zijn vrij groot). Op de foto zien jullie de 4 cookies die de volgende dag gehaald hebben en nog niet opgegeten waren…

 

Inspiratie voor het recept komt uit de nieuwste uitgave van het magazine Foodies (februari 2021) dat ik deze week al toegestuurd kreeg. Joepie, nieuwe inspiratie!

Ingrediënten

  • 150 gezouten boter
  • 75 g donkerbruine basterdsuiker
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 100 g patentbloem
  • half vanillestokje
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 40 g pure chocolade
  • 40 g melkchocolade
  • 40 g witte chocolade
  • fleur de sel

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Hak de 3 soorten chocolade in kleine stukjes, houd van elke soort chocolade een iets groter stukje apart.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de gesmolten boter in een ruime mengkom en laat ze een beetje afkoelen. Voeg dan de beide soorten suiker toe en klop met een elektrische handmixer met gardes minstens 5 minuten grondig totdat je een romig mengsel hebt. Voeg het ei toe en het schraapsel uit het vanillestokje en klop verder tot een zeer luchtige massa ontstaat (klop weer minstens 5 minuten).
  3. Meng in een andere kom de bloem met de patentbloem, het bakpoeder en een snuifje fleur de sel. Zeef dit mengsel bij het botermengsel en spatel alles rustig door elkaar. Spatel de stukjes chocolade door het deeg (behalve de iets grotere stukjes die je hebt apart gehouden).
  4. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep met een ijsschep 8 gelijke balletjes van het deeg en leg er op elke bakplaat 4, met voldoende ruimte tussen. Druk in elk balletje een stukje pure chocolade, een stukje melkchocolade en een stukje witte chocolade (de stukjes die je apart had gehouden). Zet de deegballetjes ongeveer 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze net stevig zijn en aan de randen beginnen te kleuren. Laat de koeken nog ongeveer 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rooster om verder volledig af te koelen.

Tip

Je kan de koeken naar smaak voor het serveren nog bestrooien met een beetje extra fleur de sel.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen