Gevuld witloof met gehakt uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Gisteren was het niets te warm brrrr… Deze hartige schotel met gevuld witloof uit de oven was dus erg welkom! Het is eens een andere manier om witloof te bereiden dan in rolletjes met hesp met kaassaus.

 

Dien op met een lekkere aardappelpuree en genieten maar!
Het leuke recept komt uit het boek “Koken uit één pan” van Libelle Lekker.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 stronkjes witloof
  • 350 g gemengd gehakt
  • 4 sneetjes gedroogde ham
  • 1 ei
  • 50 g geraspte emmentaler kaas
  • 2 el paneermeel
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de stronkjes witloof, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern.
  3. Snijd nog enkele blaadjes uit het midden van de witloofstronkjes (hol ze een beetje uit). Snipper deze blaadjes heel fijn.
  4. Meng het gehakt met het fijngesnipperde witloof, de geraspte kaas, het ei en het paneermeel.
  5. Snijd de plakjes gedroogde ham in de lengte doormidden.
  6. Vul de witloofhelften op met het gehaktmengsel, draai er een half sneetje ham omheen en zet alles vast met een prikker.
  7. Leg de gevulde witloofstronkjes in een beboterde ovenschaal en laat ze 20 minuten roosteren. Dek de schaal dan af met aluminiumfolie en laat het witloof nog ongeveer 15 minuten verder garen in de oven.

Tip

Het witloof mag gerust nog wat beet hebben, het moet niet door en door zacht gegaard zijn.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs