Search
Close this search box.

Loaded orzo met kip

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Loaded fries kennen we allemaal… deze loaded orzo zal jouw nieuwe favoriet worden! Door de toppings tover je de orzo om in een afwisselend feestje op tafel. Lekker voor jong en oud, komen eten iedereen! En dat allemaal in één pan en binnen een half uur klaar, alweer een Win – Win – Win!

 

Ben je dol op de recepten die ik deel? In mijn boek “Komen eten!” vind je 70 lekkere en makkelijke recepten voor elke dag. Je kan hem hier bestellen.

Ingrediënten

  • 500 g kippenboutfilet
  • 300 g orzo
  • 200 g kerstomaatjes
  • 40 g tomatenpuree
  • 500 ml tomatenpassata
  • 750 ml groentenbouillon
  • 2 el rode pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 75 g rucola
  • enkele takjes basilicum
  • olijfolie
  • parmezaan, geraspt
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de kippenboutfilet in stukken van ongeveer 3 cm. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan op voldoende hoog vuur, en bak de stukken kip rondomrond goudbruin, ze hoeven vanbinnen nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan en houd ze even apart. Giet het overtollige vet weg uit de pan.
  2. Voeg de orzo toe aan de pan samen met de kerstomaatjes, en laat ze samen een minuutje bakken. Voeg de tomatenpuree toe, meng alles door elkaar en laat ongeveer 2 minuten mee bakken. Giet de tomatenpassata in de pan samen met ongeveer de helft van de groentenbouillon. Laat zacht aan de kook komen, en voeg de stukken kip terug toe. Draai het vuur iets lager en laat de kip en de orzo in de saus ongeveer 10 tot 15 minuten zacht pruttelen totdat de orzo beetgaar is. Meng regelmatig zodat de orzo niet aan de bodem gaat kleven, en voeg indien nodig de rest van de bouillon toe. Roer als de orzo beetgaar is de rode pesto erdoorheen, proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  3. Werk de schotel orzo af met stukjes mozzarella, de rucola, enkele blaadjes basilicum, een scheut van je beste olijfolie en wat geraspte parmezaan.

Tip

Komen eten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen