Spaghetti met pancetta en verse kruiden

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke spaghetti barst van de smaak, door het gebruik van de verse kruiden. Extra leuk was dat ik alle kruiden die ik nodig had gewoon uit de tuin kon plukken!

 

De saus is echt snel klaar, en de smaak is als in een Italiaanse trattoria. Zeker een hit en hier thuis een blijver!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 800 g pruimtomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 200 g pancetta
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 8 blaadjes verse salie
  • 2 takjes verse oregano
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalot fijn en plet de teentjes look tot moes (eventueel met een lookpers). Ris de blaadjes van de takjes oregano. Snijd de blaadjes salie in fijne reepjes en snijd de blaadjes van de rozemarijn heel klein. Dat doe je best met een groot en vlijmscherp mes.
  2. Snijd de pancetta in reepjes.
  3. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in grove stukken.
  4. Kook de spaghetti in licht gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verwarm een klontje boter in een ruime (gietijzeren) pot op middelhoog vuur en bak er de gesnipperde sjalot in totdat ze licht goudkleurig is.
  6. Voeg de rozemarijn, de salie, de oregano en de look toe en bak het geheel al roerend gedurende ongeveer één minuut.
  7. Voeg de pancetta toe en bak opnieuw al roerend gedurende ongeveer twee minuten.
  8. Voeg de tomaten toe, meng alles goed door elkaar en laat de saus ongeveer 20 minuten op een zacht vuur onder deksel sudderen. Bind de tijm, peterselie en laurier samen tot een kruidentuiltje en leg dit bij in de saus.
  9. Kruid met vers gemalen peper en eventueel wat zout en meng de saus met de gekookte en afgegoten pasta in een warme schaal. Dien onmiddellijk op.

Tip

Je kan de tomaten vervangen door een groot blik (800 g) gehele tomaten op sap.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten