Chocoladecake

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Er gaat niets boven een goede zelfgebakken chocoladecake!

Om de cake echt een goede volle chocoladesmaak te geven voeg je zowel cacaopoeder toe als stukjes gehakte pure chocolade. De hoeveelheden hieronder zijn goed voor een rechthoekige cakevorm van 25 cm.

 

Nog op zoek naar een goede cakevorm? Bekijk zeker deze eens (adv).

Ingrediënten

  • 240 g suiker
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 200 g bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • 1 kl espressopoeder
  • 75 ml melk
  • 100 g pure chocolade, fijngehakt
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm (van 25 cm) in en bestuif de bodem en de zijkanten binnenin met een klein beetje bloem.
  2. Doe 200 g suiker en de boter in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig. Je kan dat perfect met een handmixer doen. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn, het mengsel zal dan luchtig zijn.
  3. Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft.
  4. Meng in een apart kommetje het cacaopoeder en het espressopoeder met de melk en de overige 40 g suiker en spatel dit mengsel dan door het beslag. Spatel als laatste de gehakte chocolade erdoor. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de chocoladecake in 60 tot 75 minuten gaar.
  5. Prik met een satéprikker of een dun mesje in de cake om te kijken of deze al gaar is. Blijft er geen beslag meer aan de prikker zitten, dan kan de cake uit de oven. Laat de cake kort afkoelen en neem hem vervolgens uit de vorm. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.

Tip

Door het gebruik van de melk blijft de cake echt heerlijk smeuiïg!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten