Curry maaltijdsoep

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze curry maaltijdsoep is snel klaar en brengt een flinke dosis pit op tafel. Hoe pittig je hem precies wil hebben kan je zelf bepalen. Voor deze soep gebruikte ik kant en klare vooraf gegaarde kipfilets, zo had ik in minder dan 30 minuten de soep op tafel.

Ingrediënten

  • 1 l groentenbouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 75 g rijstvermicelli
  • 2 kipfilets vooraf gegaard, in plakjes
  • 75 g
  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 100 g sojascheuten
  • klontje boter
  • 10 g currypoeder
  • 25 g bloem
  • handvol cashewnoten
  • 1 tl chilivlokken
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Breek de rijstvermicelli in iets kleinere stukken en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze even onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  2. Breng water aan de kook en blancheer de sojascheuten hierin gedurende ongeveer 2 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  3. Snipper de sjalot en de knoflook. Smelt de boter in een ruime soeppot en fruit er de gesnipperde sjalot en knoflook in aan, samen met het currypoeder. Voeg ook de bloem toe en laat deze even mee bakken terwijl je goed doorroert. Voeg de kokosmelk toe samen met ongeveer 700 ml van de bouillon. Breng de soep al roerend aan de kook, als je ze te dik vindt kan je nog wat extra bouillon toevoegen.
  4. Voeg de rijstvermicelli, de sojascheuten en de plakjes kipfilet toe en laat alles even mee opwarmen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de soep in diepe borden en werk ze af met gesnipperde lente-ui, cashewnoten en chilivlokken.

Tip

Voor meer pit kan je chilivlokken toevoegen op hetzelfde moment als het currypoeder in plaats van enkel voor de afwerking.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten