Deze curry maaltijdsoep is snel klaar en brengt een flinke dosis pit op tafel. Hoe pittig je hem precies wil hebben kan je zelf bepalen. Voor deze soep gebruikte ik kant en klare vooraf gegaarde kipfilets, zo had ik in minder dan 30 minuten de soep op tafel.
Curry maaltijdsoep
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- 1 l groentenbouillon
- 150 ml kokosmelk
- 75 g rijstvermicelli
- 2 kipfilets vooraf gegaard, in plakjes
- 75 g
- 4 hardgekookte eieren
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 3 lente-uitjes
- 100 g sojascheuten
- klontje boter
- 10 g currypoeder
- 25 g bloem
- handvol cashewnoten
- 1 tl chilivlokken
- vers gemalen peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Breek de rijstvermicelli in iets kleinere stukken en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze even onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
- Breng water aan de kook en blancheer de sojascheuten hierin gedurende ongeveer 2 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Snipper de sjalot en de knoflook. Smelt de boter in een ruime soeppot en fruit er de gesnipperde sjalot en knoflook in aan, samen met het currypoeder. Voeg ook de bloem toe en laat deze even mee bakken terwijl je goed doorroert. Voeg de kokosmelk toe samen met ongeveer 700 ml van de bouillon. Breng de soep al roerend aan de kook, als je ze te dik vindt kan je nog wat extra bouillon toevoegen.
- Voeg de rijstvermicelli, de sojascheuten, de hardgekookte eieren (in kwarten gesneden) en de plakjes kipfilet toe en laat alles even mee opwarmen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep in diepe borden en werk ze af met de hardgekookte eieren, gesnipperde lente-ui, cashewnoten en chilivlokken.
Tip
Voor meer pit kan je chilivlokken toevoegen op hetzelfde moment als het currypoeder in plaats van enkel voor de afwerking.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen