Snelle linguini bolognaise

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Linguini bolognaise eten wij wel eens graag. Ik maak af en toe een grote portie saus en vries die dan in handige porties in.

 

Ik doe niet mee aan de discussie welke saus eigenlijk de “echte bolognese” is, ik kan daar kort in zijn haha… de versie die ik hier deel met jullie is dat zeker niet.

Het is wel een versie zoals wij die hier thuis graag eten en die waarschijnlijk in veel gezinnen regelmatig min of meer op deze manier wordt gemaakt en gesmaakt.

 

Ik eet deze saus soms niet met pasta maar met linzen, dat is ook echt heel lekker. Ik zal daarover binnenkort iets meer schrijven!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g linguini
  • 400 g gemengd gehakt
  • 200 ml tomato frito (brikje)
  • 750 ml tomaten passata
  • 1 grote ui
  • 3 dikke wortelen
  • 2 teentjes look
  • vers gemalen peper en zout
  • (gedroogde) Italiaanse kruiden (of spaghettikruiden)
  • olijfolie
  • vers geraspte parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. Schil de ui en de wortelen. Snipper de ui en snijd de wortelen in kleine stukjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpan en stoof er de stukjes wortel en ui in aan. Draai het vuur een beetje lager, voeg een snuifje zout toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen, totdat de ui glazig is en de wortelen al half gegaard. Roer af en toe en zorg ervoor dat de ui en wortelen niet bruin kleuren. Voeg naar het einde twee geperste teentjes knoflook toe (ik voeg ze nu pas toe omdat de knoflook anders heel gemakkelijk verbrandt).
  3. Voeg nu het gehakt toe, maak het zo goed mogelijk los (rul) met een vork en laat het mee stoven (zet het vuur een beetje hoger), terwijl je alles regelmatig omroert.
  4. Als het gehakt gaar is voeg je de tomato frito en de tomatenpassata toe. Laat de saus zachtjes aan de kook komen, draai het vuur lager en laat de saus nog ongeveer 40 minuten pruttelen onder deksel op een zacht vuur.
  5. Kook ondertussen de linguini gaar in licht gezouten water en giet ze af.
  6. Als de saus klaar is: proef even en kruid naar smaak bij met een beetje vers gemalen peper, wat zout, en een 3-tal koffielepels gedroogde Italiaanse kruiden of een spagehettikruiden mengeling.

Tip

Werk af meteen lekkere portie onmisbare vers geraspte Parmezaanse kaas.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept