Wortelsoep met gember

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Lekker pittig, maar net niet té, deze wortelsoep met een vleugje gember. De lente laat toch nog even op zich wachten… maar gelukkig zijn er nog steeds de winterwortelen als lekkere en goedkope groenten voor soep!

 

Deze variant van wortelsoep is heel makkelijk en maak je klaar met weinig ingrediënten, terwijl je toch beloond wordt met een pittige en hartverwarmende soep. En dan die kleur, prachtig toch!

 

Een kommetje winterse comfort food.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 750 g wortelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 2 cm verse gember
  • 1 kleine rode peper
  • 1,5 l groentenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes peterselie

Zo maak je het

  1. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Pel de uien en snijd ze in de helft, snijd daarna de halve uien in halve ringen.
  2. Verwijder de schil van de teentjes look en snijd ze in kleine stukjes. Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes. Verwijder de zaadjes uit de kleine rode peper en snijd hem ook in stukjes.
  3. Neem een ruime soeppan en verhit er op middelhoog vuur een scheutje olijfolie in. Voeg de uien toe en laat ze gedurende ongeveer 5 minuten rustig bakken (roer af en toe) totdat ze mooi glazig zijn.
  4. Voeg de kleine stukjes look, rode peper en gember toe aan de uien en laat ze enkele minuten meebakken.
  5. Voeg dan de gesneden wortelen toe, en laat alles samen nog een paar minuten bakken. Voeg indien nodig een beetje extra olijfolie toe.
  6. Bind de tijm en de peterselie samen tot een kruidentuiltje.
  7. Voeg de groentenbouillon toe aan de soeppan en leg er het kruidentuiltje bij in. Laat de soep onder deksel zachtjes koken gedurende ongeveer 40 minuten, of totdat de wortelen goed zacht zijn.
  8. Als de soep lang genoeg gekookt heeft haal je het kruidentuiltje eruit en mix je de soep. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
  9. Werk elk bord af met een beetje fijngesnipperde groene kruiden (bieslook, peterselie of eventueel koriander).

Tip

Voor een fijnere soep kan je de soep na het mixen nog zeven.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten