Chocolate chip cookies van Lucas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Lucas zegt al lang dat hij eens koekjes of een taart wil bakken, en zie hier zijn allereerste baksel, heerlijke chocolate chip cookies! Ondertussen heeft hij er al nieuwe gebakken, want de eerste waren al allemaal op, zo lekker zijn ze (een beetje verslavend).

 

Het recept heeft hij, zoals dat pas bij zijn leeftijd, gezien op Youtube op het kanaal Tasty. Hij is dan naar de winkel gegaan, heeft alles gekocht wat hij nodig had (en het waren toch nogal wat verschillende ingrediënten) en is aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn! Hopelijk is dit het begin van nog bak-experimenten, jummie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 130 g broodmeel
  • 100 g gewoon meel
  • 240 g boter
  • 200 g bruine suiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 75 g chocoladedruppels
  • 75 g gehakte pure chocolade
  • 1 volledig ei
  • 1 dooier
  • 2 kl vanille-extract
  • 2 kl zout
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 kl espressopoeder

Zo maak je het

  1. Laat de boter smelten in een ruime sauspan. Breng ze aan de kook tot ze bruin begint te kleuren (hazelnootkleur) en laat ze afkoelen tot op kamertemperatuur in een andere kom (zet ze best in de koelkast om sneller af te koelen).
  2. Meng de bruine suiker met de witte suiker, het vanille-extract en het espressopoeder.
  3. Voeg aan het suikermengsel de gesmolten en goed afgekoelde boter toe en klop ze samen op met een handmixer.
  4. Voeg het ei en de eierdooier toe en klop nogmaals alles goed door elkaar.
  5. Zeef het broodmeel en het gewone meel met het zout en het bakpoeder en voeg het mengsel toe aan het deeg. Meng alles goed door elkaar.
  6. Voeg als laatste de chocoladedruppels en de gehakte chocolade toe.
  7. Vorm met een ijsschep bolletjes van het deeg en leg ze naast elkaar op een bakplaat in de koelkast voor minstens een uur.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak niet meer dan 6 koekjes tegelijk. Het deeg smelt in de oven en de koekjes worden vrij groot. Bak de koekjes ongeveer 10 tot 12 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze eerst een 3-tal minuten afkoelen op de bakplaat vooraleer je ze heel voorzichtig met een schep op een rooster legt om verder af te koelen en uit te harden.

Tip

Met deze portie deeg kan je ongeveer 20 koekjes bakken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs