Snelle gnocchi met kerstomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze superlekkere schotel met gnocchi heb je op minder dan een kwartier op tafel. Heerlijk als je eens wat minder tijd hebt!

 

Zoek je de heel mooie en super kwalitatieve pan die ik op mijn foto gebruik, kijk dan hier en bestel ze gewoon, daar heb je levenslang plezier van, beloofd! (adv.)

Ingrediënten

  • 750 g gnocchi
  • 30 kerstomaatjes
  • 200 g coppa (of pancetta)
  • 2 bolletjes buffelmozzarella
  • 1 teentje look
  • 35 cl tomaten passata
  • 20 cl lichte room
  • een klein scheutje olijfolie
  • enkele blaadjes basilicum
  • vers gemalen peper

Zo maak je het

  1. Kook de gnocchi in licht gezouten water gaar. Dit gaat vrij snel: verse gnocchi zijn met 2 à 3 minuten goed.
  2. Was en halveer de kerstomaatjes. Was de blaadjes basilicum en scheur ze in kleinere stukjes.
  3. Neem een grote pan om de saus te maken en verhit er een klein scheutje olijfolie in. Snijd de coppa in reepjes en bak ze aan in de pan. Pers er na enkele minuten bakken het teentje knoflook over uit en meng even door elkaar.
  4. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe aan de pan, meng alles goed door elkaar en laat de kerstomaatjes enkele minuten mee bakken.
  5. Voeg de tomaten passata en de room toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat de saus even pruttelen en door en door warm worden.
  6. Kruid de saus met vers gemalen peper.
  7. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan, schep alles voorzichtig om en laat je gerecht nog heel kort terug opwarmen.
  8. Trek of snijd het bolletje buffelmozzarella in stukjes en voeg ze aan de saus toe, samen met de gescheurde blaadjes basilicum.
  9. Verdeel de gnocchi over de borden en werk eventueel af met nog enkele blaadjes basilicum.

Tip

Ik gebruik hier geen zout bij, de coppa die je bakt geeft een voldoende zoute smaak.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten