Snelle gnocchi met kerstomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze superlekkere schotel met gnocchi heb je op minder dan een kwartier op tafel. Heerlijk als je eens wat minder tijd hebt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 750 g gnocchi
  • 30 kerstomaatjes
  • 200 g coppa (of pancetta)
  • 2 bolletjes buffelmozzarella
  • 1 teentje look
  • 35 cl tomaten passata
  • 20 cl lichte room
  • een klein scheutje olijfolie
  • enkele blaadjes basilicum
  • vers gemalen peper

Zo maak je het

  1. Kook de gnocchi in licht gezouten water gaar. Dit gaat vrij snel: verse gnocchi zijn met 2 à 3 minuten goed.
  2. Was en halveer de kerstomaatjes. Was de blaadjes basilicum en scheur ze in kleinere stukjes.
  3. Neem een grote pan om de saus te maken en verhit er een klein scheutje olijfolie in. Snijd de coppa in reepjes en bak ze aan in de pan. Pers er na enkele minuten bakken het teentje knoflook over uit en meng even door elkaar.
  4. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe aan de pan, meng alles goed door elkaar en laat de kerstomaatjes enkele minuten mee bakken.
  5. Voeg de tomaten passata en de room toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat de saus even pruttelen en door en door warm worden.
  6. Kruid de saus met vers gemalen peper.
  7. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan, schep alles voorzichtig om en laat je gerecht nog heel kort terug opwarmen.
  8. Trek of snijd het bolletje buffelmozzarella in stukjes en voeg ze aan de saus toe, samen met de gescheurde blaadjes basilicum.
  9. Verdeel de gnocchi over de borden en werk eventueel af met nog enkele blaadjes basilicum.

Tip

Ik gebruik hier geen zout bij, de coppa die je bakt geeft een voldoende zoute smaak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten