Penne met lentegroenten, pancetta en ricotta

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit recept heb ik ooit gevonden in één van de culinaire specials van Weekend Knack. Ondertussen heb ik het al regelmatig klaar gemaakt, en ik ben niet meer zeker of het nog volledig volgens het originele recept is :-). Het is in ieder geval een lekkere pasta voor in de lente of de zomer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

 • 400 g penne
 • 1 courgette
 • 120 g sugarsnaps
 • 120 g erwtjes
 • 150 g pancetta
 • 150 g ricotta
 • 1 teentje look
 • olijfolie
 • peper en zout

Zo maak je het

 1. Kook de penne gaar in licht gezouten water.
 2. Kook de sugarsnaps en de erwtjes gaar in licht gezouten water. Je kan ze samen koken, voeg de erwtjes dan wel pas na enkele minuten toe want die zijn sneller gaar.
 3. Snijd de pancetta in stukjes en bak deze in een grote pan tot ze licht krokant zijn. Ik gebruik hiervoor geen vetstof, de pancetta zelf bevat voldoende vet voor het bakken. Haal de pancetta uit de pan en houd hem even warm.
 4. Schil de courgette en snijd hem in dunne plakjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan waarin je daarnet de pancetta hebt gebakken en voeg de plakjes courgette toe. Bak de plakjes aan beide kanten. Als de plakjes courgette bijna gaar zijn, pers je er het teentje look over uit dat je even laat meebakken. Ik voeg de look dan pas toe omdat hij dan niet verbrandt en omdat look die later wordt toegevoegd meer zijn aroma behoudt.
 5. Voeg de gebakken pancetta en de gare courgette bij elkaar in de pan en meng nog even voorzichtig door elkaar.
 6. Neem diepe borden en leg in elk bord een portie penne, een schep pancetta met courgette en een schep van de mooi groene sugarsnaps en erwtjes. Werk elk bord af met een paar dotjes ricotta en kruid met wat zwarte peper uit de molen.

Tip

Om de mooie frisse groene kleur van de sugarsnaps en erwtjes te bewaren kook je ze zonder deksel of met het deksel schuin op de pot. Als je ze zou koken in een pot met deksel worden ze echt te vaal van kleur.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept