Cheesecake met frambozen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze gebakken cheesecake met speculaasbodem en met een friszure toets van frambozen is zalig lekker en eigenlijk toch heel eenvoudig om te maken. Het moeilijkste gedeelte is lang genoeg wachten met ervan te eten totdat hij volledig is afgekoeld!

 

Je hebt een springvorm van 20 cm nodig… zoek je er nog één? Deze doet het perfect!  (aff.)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 150 g speculaas
  • 50 g boter
  • 600 g roomkaas
  • 125 g zure room
  • 175 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 2 el bloem
  • 1/2 vanillestokje
  • 300 g frambozen
  • 1 el poedersuiker
  • bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden elektrisch of 160 graden hete lucht.
  2. Vermaal de speculaas in een keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de boter en meng de speculaaskruimels door de gesmolten boter.
  3. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier, doe het speculaasmengsel erin en druk het stevig aan. Bak de bodem 5 minuten in de oven. Haal de springvorm uit de oven maar laat de oven aanstaan.
  4. Klop de roomkaas los in een grote mengkom. Snijd het vanillestokje open, schraap de vanille eruit en voeg dit toe aan de roomkaas. Klop er na elkaar de bloem, de suiker, de eieren, de eierdooier en tot slot de zure room doorheen. Spatel er 150 g frambozen onder en schenk de roomkaasvulling in de springvorm.
  5. Bak de cheesecake ongeveer 45 minuten in de oven. De cheesecake moet aan de randen stevig zijn en in het midden nog een beetje wiebelig. Zet de oven uit maar laat de cheesecake er nog een uur in staan met de ovendeur op een kier. Laat daarna de cheesecake afkoelen in de vorm en laat hem dan nog minimum 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Houd enkele frambozen achter voor de afwerking. Doe de overige frambozen in een steelpan met de poedersuiker en verwarm tot er sap vrijkomt. Prak de frambozen met een vork en wrijf de saus door een fijne zeef.
  7. Serveer de cheesecake met de frambozensaus en de achtergehouden frambozen.

Tip

Je kan de bodem ook met andere koekjes maken, bijvoorbeeld petit beurre.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten