Smeuïge eiersalade

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze eiersalade is lekker smeuïg omdat ik hem heb gemaakt met veel liefde en met zacht gekookte eitjes. Heerlijk op een bruine boterham of op een beschuit als lunch.

Inspiratie vond ik in het mooie boek Weekend Lunch van enkele jaren geleden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 el zure room
  • kerriepoeder
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de eieren 6 minuten, koel ze af onder koud stromend water en pel ze.
  2. Halveer de eieren, haal de dooiers eruit en snijd het eiwit in kleine stukjes.
  3. Prak de eierdooiers met de mayonaise en de zure room en kruid met kerriepoeder, peper en zout. Schep het fijn gesneden eiwit door het dooiermengsel en kruid indien nodig nog bij met peper en zout.

Tip

In plaats van kerriepoeder kan je ook een koffielepel mosterd gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept