Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Smeuïge eiersalade

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze eiersalade is lekker smeuïg omdat ik hem heb gemaakt met veel liefde en met zacht gekookte eitjes. Heerlijk op een bruine boterham of op een beschuit als lunch.

Inspiratie vond ik in het mooie boek Weekend Lunch van enkele jaren geleden.

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 el zure room
  • kerriepoeder
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de eieren 6 minuten, koel ze af onder koud stromend water en pel ze.
  2. Halveer de eieren, haal de dooiers eruit en snijd het eiwit in kleine stukjes.
  3. Prak de eierdooiers met de mayonaise en de zure room en kruid met kerriepoeder, peper en zout. Schep het fijn gesneden eiwit door het dooiermengsel en kruid indien nodig nog bij met peper en zout.

Tip

In plaats van kerriepoeder kan je ook een koffielepel mosterd gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen