Search
Close this search box.

Slaatje van rode bietjes, wortel en appel

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

In dit slaatje worden de rode bietjes rauw gebruikt. De wat aardse smaak van de bietjes wordt verzacht door de wortel en lichtjes gezoet door de appel.

 

De geroosterde pecannoten geven een krokante bite. Een echte aanrader, die het uitstekend doet als bijgerecht bij gegrild vlees.

Ingrediënten

  • 1 kleine rode biet (150 gram) (rauw)
  • 1 grote wortel (150 gram) of 2 à 3 kleinere jonge worteltjes
  • een halve appel (type golden of jonagold)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • een handvol pecannoten, eventueel geroosterd
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil het rode bietje, de wortel en de appel.
  2. Hak of breek de pecannoten in stukjes.
  3. Rasp het rode bietje, de wortel en de appel en meng alles (de rode kleur van het bietje zal mooi gaan overheersen).
  4. Meng de olijfolie en de appelazijn onder je slaatje. Kruid met peper en zout naar smaak en meng alles goed.
  5. Bestrooi met de gehakte pecannoten.

Tip

Als je peterselie of bieslook hebt, kan je daar een beetje van fijnhakken en nog over je slaatje strooien voor een groene toets.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen