Slaatje van rode bietjes, wortel en appel

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

In dit slaatje worden de rode bietjes rauw gebruikt. De wat aardse smaak van de bietjes wordt verzacht door de wortel en lichtjes gezoet door de appel.

 

De geroosterde pecannoten geven een krokante bite. Een echte aanrader, die het uitstekend doet als bijgerecht bij gegrild vlees.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 kleine rode biet (150 gram) (rauw)
  • 1 grote wortel (150 gram) of 2 à 3 kleinere jonge worteltjes
  • een halve appel (type golden of jonagold)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • een handvol pecannoten, eventueel geroosterd
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Schil het rode bietje, de wortel en de appel.
  2. Hak of breek de pecannoten in stukjes.
  3. Rasp het rode bietje, de wortel en de appel en meng alles (de rode kleur van het bietje zal mooi gaan overheersen).
  4. Meng de olijfolie en de appelazijn onder je slaatje. Kruid met peper en zout naar smaak en meng alles goed.
  5. Bestrooi met de gehakte pecannoten.

Tip

Als je peterselie of bieslook hebt, kan je daar een beetje van fijnhakken en nog over je slaatje strooien voor een groene toets.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept