Heerlijk zoete kerstomaatjes uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

In juni zijn er volop lekkere tomaten… om deze heerlijke zoete kerstomaatjes uit de oven te maken neem je best kerstomaatjes in tros, die je dan met de steeltjes er nog aan in de oven zet. Die steeltjes zorgen voor extra aroma!

 

Ik gebruik in de oven geen te hoge temperatuur zodat de tomaatjes langzamer garen en heerlijk zoet worden. Ze zijn klaar als ze licht open knappen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 takjes kerstomaatjes in tros
  • 1 el olijfolie
  • grof zeezout

Zo maak je het

  1. Was de kerstomaatjes voorzichtig en dep ze droog.
  2. Leg de kerstomaatjes met de steeltjes er nog aan op een bakplaat. Besprenkel de trostomaatjes met de olijfolie en strooi er een beetje grof zeezout over.
  3. Zet ze gedurende 30 minuten in een oven aan 140 graden.
  4. Je kan ze warm gebruiken of je kan ze laten afkoelen en ze later gebruiken in een Italiaanse salade, bijvoorbeeld deze.

Tip

Ze zijn heerlijk zo, maar als je wil kan je naar smaak nog takjes tijm of rozemarijn toevoegen op de bakplaat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten