Salade van venkel en sinaasappel

Beoordeling door het gezin

Deze frisse en verfijnde salade kan perfect dienen als bijgerecht bij een stukje geroosterde vis op de barbecue. Of je kan ervan genieten als lichte lunch uiteraard.

Ik gebruik de vinaigrette op basis van citrus die ik een paar dagen geleden gedeeld heb. Het recept daarvoor vind je hier nog eens terug.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan je doen met een groot scherp mes, of met een mandoline. Je kan ook het breedste mes van een keukenrasp gebruiken.
  2. Houd de groene takjes van de venkel apart.
  3. Schil de sinaasappel en snijd hem in partjes.
  4. Meng de plakjes venkel met de partjes sinaasappel. Werk af met de groene takjes van de venkel en met enkele eetlepels van de frisse vinaigrette op basis van citrus.

Tip

In de vinaigrette wordt tijm gebruikt, je kan nog wat extra blaadjes tijm toevoegen aan de salade.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept