Salade met tomaten, burrata en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

We doen gewoon alsof het een hele mooie zomerdag is… en we genieten van deze fantastische Italiaans geïnspireerde salade.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 mooie rijpe tomaten
  • 1 bolletje burrata
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 el  pesto van rucola
  • enkele blaadjes basilicum
  • enkele takjes oregano
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • vers gemalen peper
  • fleur de sel

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze net kleuren. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de tomaten in partjes en schik ze op een groot bord of op een schaal, en leg de burrata er mooi in het midden op.
  3. Werk af met enkele lepels pesto van rucola, met de pijnboompitjes, met de basilicum en de oregano.
  4. Sprenkel wat lekkere olijfolie en een beetje balsamico azijn over de salade, geef enkele draaien aan de pepermolen en strooi een beetje fleur de sel.

Tip

Heerlijk met lekker knapperig stokbrood.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten