Zoek
Sluit dit zoekvak.

Salade met tomaten, burrata en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

We doen gewoon alsof het een hele mooie zomerdag is… en we genieten van deze fantastische Italiaans geïnspireerde salade.

Een recept voor verse pesto van rucola vind je hier.

Om lekkere pesto te maken gebruik ik een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 4 mooie rijpe tomaten
  • 1 bolletje burrata
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 el  pesto van rucola
  • enkele blaadjes basilicum
  • enkele takjes oregano
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • vers gemalen peper
  • fleur de sel

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze net kleuren. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de tomaten in partjes en schik ze op een groot bord of op een schaal, en leg de burrata er mooi in het midden op.
  3. Werk af met enkele lepels pesto van rucola, met de pijnboompitjes, met de basilicum en de oregano.
  4. Sprenkel wat lekkere olijfolie en een beetje balsamico azijn over de salade, geef enkele draaien aan de pepermolen en strooi een beetje fleur de sel.

Tip

Heerlijk met lekker knapperig stokbrood.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen