Gebakken polenta met parmezaanse kaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Even geleden beloofde ik jullie nog het recept voor gebakken polenta met parmezaanse kaas. Hierbij dus wat meer over dat heel lekkere Italiaanse bijgerecht gemaakt op basis van maïsmeel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 150 g polenta
  • 600 ml water
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl vers gemalen peper
  • 75 g parmezaanse kaas
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Gebruik een ruime pan voor het koken van de polenta en voeg 600 ml water en het zout toe. Breng het water op een middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Strooi de polenta al roerend in de pan, om te vermijden dat hij gaat klonteren (gebruik eventueel een garde). Laat aan de kook komen en blijf goed doorroeren totdat de polenta indikt (dat is al na enkele minuten).
  2. Zet het vuur nu laag en blijf zeer regelmatig roeren met een houten lepel of met een spatel. Als de polenta te dik wordt, kun je meer water toevoegen. De polenta is klaar als hij loskomt van de zijkanten van de pan, dit kan 30 tot 40 minuten duren.
  3. Kruid met vers gemalen peper en voeg de geraspte parmezaanse kaas toe. Meng totdat de kaas volledig is opgenomen in de polenta.
  4. Stort de polenta op een met bakpapier beklede plaat en strijk hem uit tot een ongeveer 1,5 cm dikke plak. Dek de polenta af en laat hem zo volledig afkoelen in de koelkast gedurende minimum een uur.
  5. Snijd de afgekoelde en opgesteven polenta in stukken.
  6. Verwarm een ruime koekenpan met olijfolie op een middelhoog vuur en bak de polenta in porties. Bak elke zijde gedurende ongeveer 5 minuten, totdat de polenta goudbruin is.

Tip

Als je instant polenta gebruikt is de bereidingstijd korter, want die is voorgekookt. Controleer de correcte bereidingstijd op de verpakking.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten