Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gebakken polenta met parmezaanse kaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Even geleden beloofde ik jullie nog het recept voor gebakken polenta met parmezaanse kaas. Hierbij dus wat meer over dat heel lekkere Italiaanse bijgerecht gemaakt op basis van maïsmeel.

Ingrediënten

  • 150 g polenta
  • 600 ml water
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl vers gemalen peper
  • 75 g parmezaanse kaas
  • olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Gebruik een ruime pan voor het koken van de polenta en voeg 600 ml water en het zout toe. Breng het water op een middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Strooi de polenta al roerend in de pan, om te vermijden dat hij gaat klonteren (gebruik eventueel een garde). Laat aan de kook komen en blijf goed doorroeren totdat de polenta indikt (dat is al na enkele minuten).
  2. Zet het vuur nu laag en blijf zeer regelmatig roeren met een houten lepel of met een spatel. Als de polenta te dik wordt, kun je meer water toevoegen. De polenta is klaar als hij loskomt van de zijkanten van de pan, dit kan 30 tot 40 minuten duren.
  3. Kruid met vers gemalen peper en voeg de geraspte parmezaanse kaas toe. Meng totdat de kaas volledig is opgenomen in de polenta.
  4. Stort de polenta op een met bakpapier beklede plaat en strijk hem uit tot een ongeveer 1,5 cm dikke plak. Dek de polenta af en laat hem zo volledig afkoelen in de koelkast gedurende minimum een uur.
  5. Snijd de afgekoelde en opgesteven polenta in stukken.
  6. Verwarm een ruime koekenpan met olijfolie op een middelhoog vuur en bak de polenta in porties. Bak elke zijde gedurende ongeveer 5 minuten, totdat de polenta goudbruin is.

Tip

Als je instant polenta gebruikt is de bereidingstijd korter, want die is voorgekookt. Controleer de correcte bereidingstijd op de verpakking.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen