Zoek
Sluit dit zoekvak.

Polpette met sinaas en salie

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Polpette is het Italiaanse en meer elegant klinkende woord voor gehaktballetjes. Deze polpette zijn inderdaad met een Italiaanse toets bereid, ze bevatten salie en wat sinaas. Het zijn heerlijke balletjes geworden, geserveerd in tomatensaus. Ik heb ze hier geserveerd met gebakken polenta en een mooie groene salade.

 

Zoek je een perfecte pan om gerechten zoals dit te bereiden? Neem hier eens een kijkje (adv.)

Ingrediënten

  • 600 g kalfsgehakt
  • 1 dl melk
  • 2 sneden wit brood zonder korst
  • 1 ui
  • 10 blaadjes verse salie
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 1 el instant polenta
  • 750 g tomatenpassata
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Pel de ui en snipper ze fijn, en snipper ook de blaadjes salie fijn. Rasp de schil van de sinaasappel, en laat ook nog het brood weken in de melk.
  2. Meng het kalfsgehakt met de fijngesneden salie, de rasp van de sinaasappel, de instant polenta en het geweekte wit brood. Breng het gehakt op smaak met vers gemalen peper en zout en kneed alles met de handen goed door elkaar. Vorm balletjes van ongeveer 50 g.
  3. Verwarm de olijfolie in een diepe braadpan en fruit de ui totdat ze glazig is. Voeg de balletjes toe en bak ze rondom rond goudbruin op een middelhoog vuur.
  4. Voeg de tomatenpassata toe, kruid met peper en zout, dek de pan af en laat alles ongeveer 20 minuten pruttelen. Haal indien nodig het deksel van de pan om de saus wat te laten inkoken.

Tip

Ook perfect met pasta natuurlijk!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen