Zoek
Sluit dit zoekvak.

Salade met gegrilde perzik en spelt

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

In deze lekkere zomerse salade kan je je helemaal uitleven met heerlijk gegrilde perziken. De salade wordt aangevuld met spelt, waarbij de gehele korrels gebruikt worden. De spelt geeft een fijne bite en heeft een subtiele nootachtige smaak. Voeg er dan nog enkele smaakmakers bij en je hebt echt een heerlijke salade, smakelijk!

Het leuke recept komt uit het magazine Foodies van juli 2020.

Ingrediënten

  • 3 mooie perziken
  • 150 g spelt
  • 100 g  geroosterde pecannoten
  • 70 g rucola
  • 2 sjalotten
  • 1 kleine rode peper
  • sap van 1,5 citroen
  • blaadjes van 4 takjes tijm
  • 1 el agavesiroop
  • 4 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • snuifje zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwijder de pit van de perziken, onwel ze en snijd ze in kwarten. Snijd de sjalotten in fijne reepjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd hem in dunne reepjes.
  2. Meng in een kleine kom de sjalotten en de rode peper met het sap van een citroen. Dek het kommetje af en zet het 20 minuten in de koelkast.
  3. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in licht gezouten water. Giet de spelt af, spoel hem onder koud stromend water en laat hem uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  4. Roer ondertussen de agavesiroop, de olijfolie en de rest van het citroensap onder elkaar en kruid met een beetje peper en zout.
  5. Meng in een grote kom de gekookte spelt met de rucola en de pecannoten. Laat de sjalotjes en de rode peper uitlekken en meng ze er ook doorheen.
  6. Bestrijk de snijvlakken van de perziken met de agavedressing. Rooster de perziken op een hete barbecue of in een grillpan totdat ze net zacht zijn en mooie grillstreepjes hebben.
  7. Leg de gegrilde perziken met de rest van de dressing bij de salade en verdeel er de blaadjes tijm over.

Tip

Ook perfect met nectarines. Je kan de salade eventueel nog aanvullen met wat platte peterselie.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen