Minigalettes met rode bessen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze minigalettes met rode bessen heb ik gebakken met vers geplukte rode bessen uit de pluktuin in onze buurt. Het charmante van de galettes is dat ze niet perfect rond moeten zijn.

 

De rode bessen zorgen ervoor dat de galettes niet te zoet zijn en zorgen voor een lekker frisse zomerse smaak.

 

Het super recept komt uit het magazine “Foodies” van juli 2020.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 340 g bloem
  • 100 g suiker
  • 150 g koude boter in blokjes
  • 1 ei
  • 300 g rode bessen
  • 25 g boter extra voor de vulling
  • 3 el jam, bvb aardbei
  • 50 g haverkoekjes, verkruimeld
  • snuifje zout

Zo maak je het

  1. Meng voor het deeg de bloem, 75 gram van de de suiker, de klontjes koude boter en een snuifje zout in een keukenmachine of met een handmixer tot een kruimelig geheel. Meng er het ei doorheen kneed kort verder tot een samenhangend geheel. Kneed niet langer dan nodig, de boter mag zeker nog in vlokjes te zien zijn in het deeg. Voeg indien het deeg te droog is eventueel 1 à 2 el koud water toe.
  2. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties, verpak deze in vershoudfolie en laat ze ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Was voor de vulling de bessen en laat ze goed uitlekken.
  4. Neem de bolletjes deeg uit de koelkast en rol ze snel uit op een met bloem bestoven werkblad tot cirkels van ongeveer 0,5 cm dik. De cirkels hoeven zeker niet netjes rond te zijn, dat is net het charmante van een galet.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Bestrijk de deegcirkels met de jam en laat ongeveer 2 cm van de rand vrij. Strooi er de koekkruimels over, verdeel er dan de bessen over en bestrooi met de overgebleven suiker. Verdeel 25 gram boter in klontjes over de bessen.
  7. Vouw de randen van het deeg over de galettes heen. Leg de galettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet het geheel nog ongeveer 15 minuten in de koelkast.
  8. Bak de galettes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat ze op de plaat afkoelen.

Tip

Lekker met half opgeklopte slagroom waarin je wat geraspte limoenschil mengt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept