Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Runderwangen in rode wijnsaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze runderwangen in rode wijnsaus hebben het allemaal! Het loont echt de moeite om bij je slager runderwangen te bestellen. Runderwangen zijn perfect om te gebruiken in stoofschotels, je laat ze lang sudderen en dan heb je botermals en zalig lekker vlees als beloning. Runderwangen zijn, in vergelijking met andere stukken rundsvlees, nog budgetvriendelijk. Dit gerecht is ook perfect voor de feesttafel tijdens de eindejaarsperiode, echt om duimen en vingers af te likken!

 

Ik maakte deze runderwangen in rode wijnsaus  in samenwerking met Bouillon Herkules. Met plezier stel ik jullie de rundsbouillon van Bouillon Herkules voor. Z’n heldhaftige smaak stamt van een familierecept uit 1944… Maar de tijd staat niet stil, daarom barst Bouillon Herkules nog steeds van de smaak, maar vind je er vandaag alleen maar natuurlijke ingrediënten in terug. Een smaakmaker die niet mag ontbreken in de keuken!

Ingrediënten

  • 1 kg runderwangen
  • 500 ml rundsbouillon 
  • 500 ml rode wijn
  • 2 dikke wortelen, in schijfjes
  • 150 g zilveruitjes
  • 250 g champignons, in schijfjes
  • enkele blaadjes laurier
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele takjes verse peterselie
  • klontje boter
  • 2 el bloem
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Blancheer de champignons en de zilveruitjes gedurende ongeveer 5 minuten in water net onder het kookpunt met peper en zout. 
  2. Snijd de runderwangen in stukjes van ongeveer 3 à 4 cm. Neem een ruime pan (als je dat hebt werkt een gietijzeren pan hiervoor uitstekend) en smelt er een klontje boter in. Bak de stukjes vlees rondom goudbruin. Doe dat eventueel in 2 keer als ze niet allemaal tegelijk in de pan passen.
  3. Haal het vlees uit de pan, voeg nog een beetje boter toe aan de pan en bak er de wortelen goudbruin in. Voeg de bloem toe, en laat ze een minuut of 2 mee bakken.
  4. Blus met de rode wijn en de runderbouillon en roer alles goed los. Voeg het vlees terug toe, samen met de peterselie, tijm en laurier, samengebonden tot een kruidentuiltje. Dek de pan af maar laat ze op een kiertje. Laat het vlees gedurende 2,5 uur heel zachtjes pruttelen. Roer af en toe om, en voeg indien nodig wat extra vocht toe. Voeg het laatste uur de champignons en de zilveruitjes terug toe aan de pan. 
  5. Kruid op het einde van de gaartijd naar smaak bij met peper en zout en verwijder het kruidentuiltje. Werk af met een beetje extra gesnipperde peterselie.

Tip

Dien op met kroketjes voor de perfecte feestelijke maaltijd!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen