Deze bloemkoolsoep heb ik afgewerkt met een paar kleine geroosterde bloemkoolroosjes en enkele gehakte pistachenootjes. Een lekkere combinatie!
Bloemkoolsoep met wat pistache
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- halve bloemkool
- 1 ui
- 1 stengel selder
- 1 prei (het witte deel)
- 1 l groentenbouillon
- scheutje neutrale olie
- scheutje olijfolie
- een handvol pistachenoten
- enkele takjes verse tijm
- enkele takjes peterselie
- 2 blaadjes verse laurier
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Schil de ui en snijd hem in grove stukken.
- Was de selder, de prei en de bloemkool en snijd ze in grove stukken. Houd enkele roosjes van de bloemkool apart.
- Verhit een scheutje olie (bvb arachideolie) in een pot en stoof er even alle groenten samen in aan. Laat de groenten niet aankleuren, je wil de soep zo wit mogelijk houden.
- Voeg de groentenbouillon toe aan de gestoofde groenten en breng de soep aan de kook.
- Bind de takjes tijm, de takjes peterselie en de blaadjes laurier samen tot een kruidentuiltje en leg het mee in de soep. De kruiden die in het kruidentuiltje gaan, heb ik erg vaak nodig, misschien niet elke dag maar het scheelt niet veel. Daarom kweek ik ze in mijn eigen tuin, daarover kan je hier een beetje meer lezen!
- Laat de soep gedurende 20 à 25 minuten zachtjes doorkoken totdat de groenten gaar zijn.
- Bak ondertussen in een kleine pan met een beetje olijfolie de bloemkoolroosjes die je apart had gehouden licht krokant.
- Als de soep gaar is, verwijder je het kruidentuiltje en mix je de soep met een staafmixer.
- Dien de soep onmiddellijk op en werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes en enkele gehakte pistachenoten.
Tip
Voor een fijnere soep kan je de soep zeven nadat je ze hebt gemixt.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen