Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Romige gnocchi met Italiaanse balletjes, tomaatjes en mascarpone

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De voorbije maandagen deelde ik recepten voor vlugge gnocchi uit één pan. De fijne reacties blijven binnenkomen, dus ik heb voor jullie vandaag opnieuw een variatie, die opnieuw echt heel eenvoudig, snel en keilekker is! En wat ook bij deze versie het beste is? Je hebt er maar één pan voor nodig! Dat bespaart je een hoop gedoe tijdens het koken en je hebt praktisch geen afwas achteraf. Op maandag, en zeker nu je het beste van jezelf hebt gegeven tijdens de kerstdagen, mag het makkelijk zijn toch?

 

Ik dien de gnocchi op in één van mijn favoriete bordjes van Serax. Een mooi servies aan tafel creëert net dat beetje extra sfeer. Voor een mooi en sfeervol servies voor jezelf of om cadeau te doen, moet je zeker hier een kijkje nemen naar een selectie van de mooiste Serax serviezen  (PS ik heb er zelf het bordje van op de foto gekocht).

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Bijenkorf.

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 500 g kerstomaatjes
  • 250 ml tomatenpassata
  • 200 ml tomato frito
  • 250 ml groentenbouillon
  • 300 g gemengd gehakt
  • 75 parmezaan, geraspt
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • 8 blaadjes verse salie
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • 150 g mascarpone
  • enkele blaadjes basilicum
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een grote kom, rasp de parmezaanse kaas en voeg die toe bij het gehakt. Snipper de salie, de blaadjes van de rozemarijn, de tijm en de peterselie fijn en voeg die ook toe aan het gehakt. Kruid voldoende met vers gemalen peper en zout en meng alles goed door elkaar. Rol balletjes van het gehakt.
  2. Bak de balletjes in een ruime braadpan met een scheutje olijfolie rondom rond goudbruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Voeg de tomaatjes toe en bak ze even mee. Voeg dan de tomatenpassata, de tomato frito en de groentenbouillon toe. 
  3. Laat alles zachtjes aan de kook komen, en voeg dan de gnocchi toe. Laat de gnocchi enkele minuten zachtjes pruttelend garen in de saus, en zorg ervoor dat ook de balletjes door en door gaar zijn binnenin. Roer 100 g mascarpone door de saus, proef en kruid de saus naar smaak met vers gemalen peper en zout.
  4. Dien onmiddellijk op in je mooiste diep bordje en werk de borden af met nog wat extra mascarpone, wat olijfolie, enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen. 

Tip

Kom zeker volgende week kijken voor nog een variant met gnocchi!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen