Zoek
Sluit dit zoekvak.

Risotto met asperges en hoevekip

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Risotto met asperges en filet van hoevekip… Dit pure verwen recept brengt de lente in het bord. De witte asperges zijn een ware delicatesse die met recht en reden het witte goud van onze keuken genoemd worden. En wat een geluk, want het aspergeseizoen is in volle gang!

In samenwerking met BelOrta  maakte ik deze heerlijk smeuïge risotto vol witte asperges. Ik serveer er een stukje lekker malse kipfilet bij, kort aangebakken en dan op niet te hoge temperatuur verder gegaard in de oven. Heerlijk sappig en een mooie match met de prachtige asperges.

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met BelOrta.

Ingrediënten

  • 300 g risotto rijst
  • 2 bussels witte asperges van BeloOrta
  • 4 kipfilets van hoevekip
  • 1 sjalot, gesnipper
  • 1 teentje knoflook, gepers
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1,5 l kippenbouillon, warm
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • peterselie
  • olijfolie
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak de asperges schoon: snijd de houtige onderkant weg en schil de asperges met een dunschiller. Snijd ze in stukjes van 2 cm (laat het stukje met het kopje ongeveer 6 cm). Blancheer in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Haal ze uit het water en houd het kookvocht bij.
  2. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  3. Bak de kipfilets in boter totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenvaste schaal en gaar ze in ong 15 min in de oven. Snijd ze in schuine plakjes en kruid met peper en zout.
  4. Maak ondertussen de risotto. Verhit in een ruime pot de olijfolie en fruit de sjalot en de look. Voeg de rijst toe en fruit hem mee totdat de korrels doorzichtig worden. Voeg de wijn toe en laat even koken, totdat de helft van de wijn is opgenomen.
  5. Zet het vuur lager. Voeg een soeplepel bouillon toe en wacht totdat het vocht grotendeels is opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon bij (je kan ook een soeplepel kookvocht van de asperges toevoegen) en blijf herhalen totdat de rijst gaar is. Dit zal ong 15 min duren. De rijst moet smeuïg zijn.
  6. Voeg de kleine stukjes asperge toe en roer ze onder de risotto. Neem de pot van het vuur en voeg de parmezaan toe. Meng en kruid met peper en zout.
  7. Serveer de risotto met enkele aspergepunten en een paar mooie stukjes kipfilet en werk af met peterselie.

Tip

Geniet ervan nu de witte asperges volop beschikbaar zijn!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen