Deze heerlijke soep heeft een verrassend frisse smaak door het gebruik van munt. Verder zorgt de pancetta die samen met gemalen broodkruim gebakken is voor een krokante en contrasterende toets. Een mooie variatie op de klassieke erwtensoep, die dan ook nog eens echt heel snel klaar is.
Snelle erwtensoep met krokante topping
Beoordeling door het gezin
Ingrediënten
- 400 g doperwten (diepvries of vers)
- 800 ml kippenbouillon
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes look, fijngehakt
- klontje boter
- handvol verse munt
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes tijm
- peper en zout
- 75 g pancetta in reepjes gesneden
- 2 sneetjes oud brood
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Bind de laurier, tijm en peterselie samen tot een kruidentuiltje.
- Verwarm een klontje boter in een soeppan en bak er de ui in met een snuifje zout, gedurende ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur, totdat de ui zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog een 2-tal minuten verder.
- Voeg dan de bouillon en de doperwten toe samen met het kruidentuiltje, breng aan de kook en laat alles samen ongeveer 5 minuren koken. Haal de pan van het vuur en verwijder het kruidentuiltje.
- Voeg de blaadjes munt toe en pureer de soep glad met een staafmixer. Als de soep net te dik is kan je eventueel nog een scheutje bouillon toevoegen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Doe voor de krokante pancetta de reepjes pancetta in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hem op een laag vuur totdat de reepjes krokant zijn. Maal het brood grof in een keukenmachine of verkruimel het grof met de hand. Voeg de broodkruimels toe aan de pan en bak alles samen totdat de kruimels en de pancetta knapperig zijn.
- Verdeel de soep over kommen, werk af met de pancettakruimels en een scheutje olijfolie.
Tip
Heerlijk als snelle lunch!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen