Search
Close this search box.

Linguini met Italiaanse ham, rucola en kruidige olijfolie

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit gerechtje eten wij regelmatig, iedereen vindt het erg lekker. Onze jongste matroos krijgt wel een andere saus bij zijn pasta, voor hem zijn deze smaken en texturen nog net iets te vreemd.

Ingrediënten

  • 400 g linguini
  • 125 g rucola
  • 8 sneden Italiaanse rauwe ham
  • 60 g pijnboompitten
  • blokje pecorino om te raspen
  • 2 dl olijfolie
  • 2 teentjes look in stukjes gesneden
  • een takje rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • een klein pikant pepertje in kleine stukjes gesneden
  • 3 blaadjes laurier

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak eerst de kruidige olijfolie. Zet daarvoor de olijfolie samen met het in stukjes gesneden teentje look, de rozemarijn, de tijm, het in stukjes gesneden pikant pepertje en de blaadjes laurier op een heel laag vuurtje (de laagste stand van je vuur is voldoende). Laat de kruiden zo minstens een half uur hun smaak afgeven aan de olie. Als je langer de tijd hebt, kan je het zelfs langer laten staan. Hoe langer, hoe intenser de smaak zal zijn. Let op: de olie mag nooit beginnen pruttelen, want dan ben je helaas alle smaak van de kruiden kwijt. Als de kruiden genoeg hun smaken en aroma’s hebben afgegeven, zeef je de olie door een fijn zeefje. De kruiden doe je weg, je houdt enkel de heldere olie over.
  2. Kook de linguini beetgaar in licht gezouten water in ongeveer 10 minuten en giet ze af.
  3. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan (zonder vetstof). Blijf er goed bij staan, ze hebben maar enkele minuutjes nodig. Als ze een beetje kleur krijgen en je begint ze te ruiken zijn ze goed.
  4. Serveer de pasta gemengd met de kruidige olijfolie, de rucola, de rauwe Italiaanse ham, de pijnboompitten en de geraspte pecorino.

Tip

Je zal waarschijnlijk te veel olie hebben. Je kan deze perfect bewaren in de koelkast in een afgesloten potje.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen