Search
Close this search box.

Pittig gemarineerde en gegrilde dorade

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Altijd lekker, een dorade – of goudbrasem – in zijn geheel op de barbecue. Riccardo laat zich niet stoppen door een beetje slecht weer om de barbecue aan te steken!

 

De marinade (geïnspireerd op een rub van Big Green Egg) breng je enkele uren van tevoren aan, in insnijdingen die je in de vis maakt. Let wel op als je dat doet want de schubben zijn scherp!

 

Wij hebben deze visjes gegeten met een heerlijk bijpassende salade met parelcouscous.

Ingrediënten

  • 4 dorades, in zijn geheel en binnenin gekuist
  • 2 ingemaakte citroenen
  • enkele takjes peterselie
  • 1 onbehandelde citroen
  • 4 el olijfolie
  • 4 teentjes look
  • 2 kl komijnpoeder
  • 2 kl korianderpoeder
  • 2 kl kurkuma
  • 2 kl gerookte paprikapoeder
  • 1 kl chilivlokken

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwijder de ingewanden van de dorades als deze nog niet gekuist zijn en spoel ze goed schoon.
  2. Hak de peterselie, de knoflook en de ingemaakte citroenen helemaal fijn en meng alles goed onder elkaar.
  3. Voeg alle droge kruiden toe, samen met de olijfolie en het sap en de rasp van de citroen en meng alles heel grondig door elkaar.
  4. Dep de dorades goed droog en kerf met een scherp mes op 3 plaatsen het vel van de dorade in.
  5. Smeer de dorades helemaal in met de marinade, zowel binnen als buitenkant en laat deze minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
  6. Grill ze aan elke kant 8 minuten en controleer of ze binnenin mooi gegaard zijn.
  7. Serveer ze met een salade, zoals bijvoorbeeld deze salade van parelcouscous.

Tip

Deze marinade kan je naar smaak aanpassen, als je één van de kruiden niet in huis hebt is dat geen ramp.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen