Velouté met cantharellen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Het weer buiten schreeuwt “herfst”… De zomer met zijn lichte bereidingen en vele kleurrijke slaatjes is nu toch echt wel ver achter ons.

Maar elke seizoen heeft zijn charmes in de keuken! Tijd dus nu voor een soep die echt naar de herfst smaakt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 200 g bruine champignons
  • 150 g cantharellen
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 10 cl room
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje boter
  • kruidentuiltje (3 takjes peterselie, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes)
  • 1 el fijngesnipperde peterselie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Borstel de champignons en de cantharellen schoon en snijd ze in grove stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, en pel de teentjes look.
  2. Verhit een grote soeppan en smelt er de boter in. Voeg de champignons en de helft van de cantharellen toe en bak gedurende enkele minuten. Houd de helft van de cantharellen apart voor de afwerking van de borden.
  3. Voeg dan de aardappelen en de teentjes look toe, meng even goed door elkaar en giet de kippenbouillon erbij. Bind de peterselie, de tijm en de laurier samen en hang het kruidentuiltje in de soep. Laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes koken.
  4. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Voeg de room toe en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Bak de apart gehouden cantharellen op hoog vuur en werk daarmee de borden af, samen met een beetje gehakte peterselie.

Tip

Dit is een lekkere soep voor een feestelijke gelegenheid!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten