Velouté met cantharellen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Het weer buiten schreeuwt “herfst”… De zomer met zijn lichte bereidingen en vele kleurrijke slaatjes is nu toch echt wel ver achter ons.

Maar elke seizoen heeft zijn charmes in de keuken! Tijd dus nu voor een soep die echt naar de herfst smaakt.

Ingrediënten

  • 200 g bruine champignons
  • 150 g cantharellen
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 10 cl room
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje boter
  • kruidentuiltje (3 takjes peterselie, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes)
  • 1 el fijngesnipperde peterselie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Borstel de champignons en de cantharellen schoon en snijd ze in grove stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, en pel de teentjes look.
  2. Verhit een grote soeppan en smelt er de boter in. Voeg de champignons en de helft van de cantharellen toe en bak gedurende enkele minuten. Houd de helft van de cantharellen apart voor de afwerking van de borden.
  3. Voeg dan de aardappelen en de teentjes look toe, meng even goed door elkaar en giet de kippenbouillon erbij. Bind de peterselie, de tijm en de laurier samen en hang het kruidentuiltje in de soep. Laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes koken.
  4. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Voeg de room toe en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Bak de apart gehouden cantharellen op hoog vuur en werk daarmee de borden af, samen met een beetje gehakte peterselie.

Tip

Dit is een lekkere soep voor een feestelijke gelegenheid!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen