Salade van parelcouscous met Oosterse accenten

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze salade van parelcouscous kan je eten als smakelijk vegetarisch hoofdgerecht, of je kan hem in een kleinere portie serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue. Wij aten hem bij een gemarineerde en gegrilde dorade.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 200 g parelcouscous
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes munt
  • 1 ingelegde citroen
  • 2 el pistachenootjes, gehakt
  • 2 el witte rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de parelcouscous beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verfris even onder koud stromend water en laat verder afkoelen.
  2. Was de takjes peterselie en munt, dep ze droog en snipper ze fijn.
  3. Snijd de ingelegde citroen in kleine stukjes.
  4. Meng de afgekoelde parelcouscous met de kruiden, de kleine stukjes ingelegde citroen, de gehakte pistachenootjes en de rozijnen. Meng alles goed door elkaar.
  5. Schep de olijfolie door de parelcouscous, kruid met peper en zout en meng alles nog eens goed door elkaar.

Tip

In plaats van een ingelegde citroen kan je ook het sap van een gewone citroen gebruiken en een eetlepel citroenrasp.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept