Salade van parelcouscous met Oosterse accenten

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze salade van parelcouscous kan je eten als smakelijk vegetarisch hoofdgerecht, of je kan hem in een kleinere portie serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue. Wij aten hem bij een gemarineerde en gegrilde dorade.

Ingrediënten

  • 200 g parelcouscous
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes munt
  • 1 ingelegde citroen
  • 2 el pistachenootjes, gehakt
  • 2 el witte rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de parelcouscous beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verfris even onder koud stromend water en laat verder afkoelen.
  2. Was de takjes peterselie en munt, dep ze droog en snipper ze fijn.
  3. Snijd de ingelegde citroen in kleine stukjes.
  4. Meng de afgekoelde parelcouscous met de kruiden, de kleine stukjes ingelegde citroen, de gehakte pistachenootjes en de rozijnen. Meng alles goed door elkaar.
  5. Schep de olijfolie door de parelcouscous, kruid met peper en zout en meng alles nog eens goed door elkaar.

Tip

In plaats van een ingelegde citroen kan je ook het sap van een gewone citroen gebruiken en een eetlepel citroenrasp.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten