Deze salade van parelcouscous kan je eten als smakelijk vegetarisch hoofdgerecht, of je kan hem in een kleinere portie serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue. Wij aten hem bij een gemarineerde en gegrilde dorade.
Salade van parelcouscous met Oosterse accenten
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 200 g parelcouscous
- enkele takjes peterselie
- enkele takjes munt
- 1 ingelegde citroen
- 2 el pistachenootjes, gehakt
- 2 el witte rozijnen
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Kook de parelcouscous beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verfris even onder koud stromend water en laat verder afkoelen.
- Was de takjes peterselie en munt, dep ze droog en snipper ze fijn.
- Snijd de ingelegde citroen in kleine stukjes.
- Meng de afgekoelde parelcouscous met de kruiden, de kleine stukjes ingelegde citroen, de gehakte pistachenootjes en de rozijnen. Meng alles goed door elkaar.
- Schep de olijfolie door de parelcouscous, kruid met peper en zout en meng alles nog eens goed door elkaar.
Tip
In plaats van een ingelegde citroen kan je ook het sap van een gewone citroen gebruiken en een eetlepel citroenrasp.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen