Pinda-amandelkoekjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik had nog een halve pot pindakaas in de kast staan – de  rest van de pot had ik gebruikt in een gerecht met kip: pinda-en tomatenstoofpot met kip.

 

Met de rest heb ik heerlijke koekjes gebakken, die echt heel makkelijk zijn en dus echt snel klaar waren. Buiten pindakaas is er amandelmeel in verwerkt, en ze zijn afgewerkt met fleur de sel. Heel lekker, en toevallig ook helemaal glutenvrij. Het idee voor het recept komt alweer uit het boek “De bomvolle oven van Van Boven“, een superleuk boek echt bomvol gemakkelijke en heerlijke ovenrecepten van Yvette van Boven.

 

De hoeveelheden in het recept zijn genoeg voor 15 koekjes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 125 g pindakaas
  • 60 g donkerbruine basterdsuiker
  • 60 g kristalsuiker
  • 65 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 5 g bakpoeder
  • snuifje zout
  • 2 kl fleur de sel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de fleur de sel, in een mengkom en meng ze met een handmixer met gardes kort door tot een bol deeg.
  3. Vorm met schone handen bolletjes van het deeg ter grootte van een kleine walnoot (je haalt in totaal 15 zulke bolletjes uit deze bol deeg). Leg de bolletjes deeg met voldoende afstand van elkaar op de bakplaat – tijdens het bakken zullen de koekjes nog flink naar elkaar toe groeien!
  4. Druk de bolletjes met een koekjesstempel of met een vork uit tot platte ronde schijfjes deeg. Bestrooi ze met de fleur de sel.
  5. Bak de koeken in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten mooi bruin. Haal de bakplaat uit de oven. De koeken zullen nu nog vrij nat zijn, laat ze dus nog even drogen en uitharden op de bakplaat. Neem ze daarna van de bakplaat en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  6. De koekjes worden bros bij het afkoelen.

Tip

Je kan de koekjes voor het bakken ook bestrooien met gehakte geroosterde pinda’s.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten