Uien uit de oven met room, laurier en cambozola

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Uien worden vaak gebruikt in de keuken, heel veel gerechten beginnen met het aanfruiten van ui, de ui heeft dan als het ware een bijrol als smaakmaker. Vandaag krijgt de ui wel de hoofdrol en hoe!

 

In deze schitterende ovenschotel krijgt de van nature zachte ui wat tegengewicht van cambozola, een soort van extra romige brie met een milde blauwadersmaak. Het idee voor het recept (ik heb enkele dingen een beetje naar mijn eigen hand gezet) komt uit het boek “De bomvolle oven van Van Boven“, een superleuk boek echt bomvol ovenrecepten van Yvette van Boven. Ik geraak er niet in uitgekeken!

 

Wij aten bij deze zalige uien nog een stukje kipfilet van hoevekip, helemaal af was dat!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 grote uien
  • 1 pan groentenbouillon
  • 200 ml volle room
  • 100 g cambozola
  • 4 grote laurierblaadjes
  • enkele verse takjes tijm
  • vers gemalen zwarte peper

Zo maak je het

  1. Breng een kookpan met bouillon aan de kook. Pel ondertussen de uien maar laat ze wel volledig heel. Doe ze in de pan kokende bouillon, breng opnieuw aan de kook en draai dan het vuur wat lager zodat de uien zachtjes kunnen garen.
  2. Kook de uien ongeveer 45 minuten tot 1 uur onder deksel op een middelhoog vuur (de exacte kooktijd zal afhangen van de grootte van de uien). Ze zijn goed als je geen weerstand meer voelt als je er met een scherp mesje in prikt.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor tot 200 graden.
  4. Schep de gare uien uit de pan, halveer ze en leg ze met de gesneden rechte kant naar onder in een ovenschaal. Overgiet ze met room, leg er de blaadjes laurier en de takjes verse tijm tussen en verkruimel er de kaas nog over.
  5. Bak de uien in ongeveer 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Werk ze af als ze uit de oven komen met vers gemalen zwarte peper.

Tip

Je kan ook andere kaas gebruiken, zoals gorgonzola of ook oude brokkelkaas of parmezaanse kaas.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten