Search
Close this search box.

Uien uit de oven met room, laurier en cambozola

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Uien worden vaak gebruikt in de keuken, heel veel gerechten beginnen met het aanfruiten van ui, de ui heeft dan als het ware een bijrol als smaakmaker. Vandaag krijgt de ui wel de hoofdrol en hoe!

 

In deze schitterende ovenschotel krijgt de van nature zachte ui wat tegengewicht van cambozola, een soort van extra romige brie met een milde blauwadersmaak. Het idee voor het recept (ik heb enkele dingen een beetje naar mijn eigen hand gezet) komt uit het boek “De bomvolle oven van Van Boven“, een superleuk boek echt bomvol ovenrecepten van Yvette van Boven. Ik geraak er niet in uitgekeken!

 

Wij aten bij deze zalige uien nog een stukje kipfilet van hoevekip, helemaal af was dat!

Ingrediënten

  • 4 grote uien
  • groentenbouillon
  • 200 ml volle room
  • 100 g cambozola
  • 4 grote laurierblaadjes
  • enkele verse takjes tijm
  • vers gemalen zwarte peper

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Breng een pot met bouillon aan de kook. Pel ondertussen de uien maar laat ze wel volledig heel. Doe ze in de kokende bouillon, breng opnieuw aan de kook en draai dan het vuur wat lager zodat de uien zachtjes kunnen garen. Kook de uien ongeveer 45 minuten tot 1 uur onder deksel op een middelhoog vuur (de exacte kooktijd zal afhangen van de grootte van de uien). Ze zijn goed als je geen weerstand meer voelt als je er met een scherp mesje in prikt.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor tot 200 graden.
  3. Schep de gare uien uit de pot, halveer ze en leg ze met de gesneden rechte kant naar onder in een ovenschaal. Overgiet ze met room, leg er de blaadjes laurier en de takjes verse tijm tussen en verkruimel er de kaas nog over.
  4. Bak de uien in ongeveer 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Werk ze af als ze uit de oven komen met vers gemalen zwarte peper.

Tip

Je kan ook andere kaas gebruiken, zoals gorgonzola of ook oude brokkelkaas of parmezaanse kaas.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen