Pinda- en tomatenstoofpot met kip

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Heerlijk toch, een gerecht dat verschillende uren op laag vuur gaart. De geuren vullen langzaam de keuken en jij kan terwijl relaxen, want de stoofpot doet het werk zelf.

 

Deze pinda-en tomatenstoofpot met heerlijk malse kip deed ons qua geur terugdenken aan onze vakantie in Bali, nu alweer 3 jaar geleden (wat vliegt de tijd…). Het leuke recept komt uit het magazine Foodies van november 2019.

 

Om de kip lekker lang te laten sudderen zonder dat je ernaar moet omkijken gebruik je best een gietijzeren pot van goede kwaliteit. Mijn favoriete exemplaar kan je hier vinden.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 kippendijen met bot zonder huid
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 200 g pindakaas, ongezoet
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 g geroosterde zoute pinda’s, grof gehakt
  • 4 el arachideolie
  • 20 g gember, geraspt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • zout
  • enkele takjes platte peterselie, grof gehakt
  • 1 rode peper, in fijne ringen

Zo maak je het

  1. Kruid de kip met zout en vers gemalen peper.
  2. Verwarm de olie op een middelhoog vuur in een stoofpotje met een dikke bodem (bijvoorbeeld een gietijzeren pot). Bak er de gember in samen met de ui en de chilivlokken, gedurende ongeveer 10 minuten, totdat de ui zacht is maar niet bruin.
  3. Voeg de kippendijen toe samen met de tomatenpuree en de verschillende kruiden. Schep alles een paar minuten om totdat de kip goed bedekt is.
  4. Voeg de gepelde tomaten met hun sap toe, en breng de kip voorzichtig aan de kook.
  5. Voeg de pindakaas toe samen met 500 ml kokend water. Stoof afgedekt op een heel laag vuur totdat de kip door en door zacht is en de saus ingedikt. Proef de saus en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  6. Bestrooi de kip met de fijngesneden rode peper, de gehakte pinda’s en de gehakte peterselie.

Tip

Dien op met witte rijst. Je kan naar eigen smaak de peterselie vervangen door een bosje fijngehakte koriander.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten