Pasta met gekonfijte tomaatjes en ansjovis

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze pasta is echt heerlijk! Het vraagt geen ingewikkelde toestanden om hem te maken, er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig (waaronder kruiden als zalige smaakmakers) en een heel klein beetje geduld. Je wordt beloond met heel intense en pure smaken.

 

Ik baseerde mij voor het recept op het magazine Foodies van januari 2020, maar omdat ik niet exact alles in huis had heb ik een paar kleine wijzigingen gedaan. Dat is trouwens voor veel recepten mogelijk: als je niet alle ingrediënten in huis hebt, geen probleem meestal! Gebruik wat je wel hebt, en je komt vaak al een heel eind. Bovendien geef je zo aan het recept je eigen twist!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 400 g kerstomaatjes in verschillende kleuren
  • 4 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 kleine teentjes knoflook
  • 8 el olijfolie
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • verse basilicum
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Konfijt eerst de kerstomaatjes. Verwarm daarvoor de oven voor op 140 graden.
  2. Meng in een ovenschaal de kerstomaatjes met de takjes tijm, de rozemarijn, de ongepelde teentjes look en de olijfolie. Kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar met je handen zodat de olijfolie en de kruiden goed rondom de kerstomaatjes zitten.
  3. Zet de kerstomaatjes gedurende 25 – 30 minuten in de oven. Ze zijn gaar als ze heel zacht zijn en beginnen open barsten. Haal ze dan uit de oven en verwijder de takjes kruiden en de teentjes look. Druk de gare look uit de schilletjes.
  4. Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water en giet hem af.
  5. Snijd de helft van de ansjovisfilets in kleine stukjes.
  6. Meng de pasta met de kerstomaatjes, de fijn gesneden ansjovisfilets, de gegaarde look en het vocht uit de ovenschaal van de tomaatjes.
  7. Verdeel de overgebleven ansjovisfilets over de pasta en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Werk af met nog enkele blaadjes basilicum.

 

Tip

Je kan de basilicum vervangen door verse oregano.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten